VvE Jachthoorn verduurzaamt met energiebespaarlening

Bestuursvoorzitter Jeroen Verhaaff heeft in een interview aan VVE Magazine verteld dat zij voor het verduurzamen van de appartementen in de Jachthoorn echt als team aan het werk zijn gegaan. De VvE heeft gebruik gemaakt van de energiebespaarlening en daardoor hebben ze nu na jaren kou lijden, het eindelijk weer warm. En ze besparen op energie- en onderhoudskosten.

Het complex aan de Jachthoorn (1980) bestaat uit 46 appartementen; vijf zijn nog in het bezit van woningcorporatie Havensteder. Jeroen Verhaaff, sinds 2014 voorzitter van het bestuur, constateerde een groot aantal klachten: tocht, lekkages, vastzittende ventilatieroosters etc. Samen met mede-eigenaar Dick Larooy stelde hij een plan op om de kozijnen en het glas te gaan vervangen. Freek Steijsiger, VvE-manager bij VP&A VvE Beheer, leverde daaraan een belangrijke bijdrage. VP&A voert het totale beheer uit van het complex. “Dit gebouw is ingewikkeld geconstrueerd”, vertelt Joël Spijkstra, bouwkundige bij VP&A. “Je ziet niet direct welk raam bij welk appartement hoort. We hebben het hele complex gedetailleerd in beeld gebracht. Een complicerende factor was dat sommige eigenaars – met toestemming van de ledenvergadering – al eerder tot vervanging waren overgegaan.”

Energiebespaarlening
Met de VvE Energiebespaarlening kunnen VvE’en energiebesparende maatregelen in of aan het complex direct laten uitvoeren, zonder daarvoor hun reserveringen aan te spreken. De maandelijkse energiekosten gaan omlaag en het wooncomfort wordt verbeterd. Het Nationaal Energiebespaarfonds heeft vier accountmanagers in dienst om de VvE stap voor stap te ondersteunen gedurende het hele proces. Tijdens een bijzondere ledenvergadering in 2016 kreeg het bestuur mandaat om de lening aan te vragen. Het project is echt als team aangepakt. Er is een presentatie voor de ALV gegeven en de ALV ging unaniem akkoord met de kozijnvervanging en de plaatsing van HR++-glas. Het feit dat de VvE-bijdrage met 20 procent is verlaagd, speelde natuurlijk een belangrijke rol. Met dat geld konden de kozijnen deels gefinancierd worden.

Klik hier voor meer informatie over de energiebespaarlening

Bron:
VvE Magazine augustus/2018