Tot en met 31 maart staat er elke dag een nieuwe ondernemer in The Closet Sale. Tegen een klein bedrag openen de ‘ondernemers’ (eventueel samen met vrienden of familie) hun eigen winkel. De kledingrekken, kapstokken, spiegels en toonbank staan klaar. Het enige dat ze mee moeten nemen is  te verkopen waar.  

Verkoop van kleding uit eigen kledingkast

Eén van deze ondernemers is Chelsea Usmany (30). Samen met haar vriendin Sacha Boer (29) verkocht ze vooral dameskleding. Ook was er in hun winkel babykleding en decoratie voor in huis te koop. Chelsea: “We vinden het zonde om de kledingstukken, babykleding en spullen voor in huis weg te gooien. Van tevoren hebben we goed uitgezocht wat nog een tweede leven waard is. We verkopen vooral de kleding uit onze eigen kledingkast. Door deze winkel voor één dag maken we anderen blij mee met onze kleding. Het levert ons zelf ook wat op: ruimte in de kast én we verdienen er nog wat mee. We verkopen wel vaker onze kleding en spullen die we niet meer gebruiken. Bijvoorbeeld via Vinted of andere tweedehandsinitiatieven. The Closet Sale zorgt er wel voor dat het kriebelt om zelf een tweedehandswinkel te runnen.” 

Een ander kan kleding en spullen weer gebruiken

Ook Marijke Verlee (79) verzamelde kledingstukken, sjaals, tassen en home decoratie om anderen blij mee te maken. Marijke: “Al jaren koop en verkoop ik curiosa en brocante op kleine markten. In The Closet Sale verkoop ik voor het eerst mijn eigen kleding. De spullen en kleding gaan weg voor kleine prijsjes. Zo zijn mijn huis en kledingkast weer opgeruimd. Daarnaast vind ik het zonde om alles zomaar weg te gooien. Ik ben er op uit gekeken, maar een ander kan het weer goed gebruiken.  

De tijdelijke Closet Sale winkel vindt u in De Koperwiek 78, naast de SNS Bank en vlakbij de C&A. Kijk voor meer informatie op de website van De Koperwiek.