Om bewoners, bedrijven en organisaties te stimuleren om duurzame maatregelen te nemen stelt de gemeente Capelle aan den IJssel subsidie beschikbaar en biedt zij collectieve acties aan. Er zijn ook landelijke subsidieregelingen. En overzicht van alle subsidies kunt u makkelijk vinden op de website www.energiesubsidiewijzer.nl. De subsidies van de gemeente staan ook op deze website.

Subsidie voor groene daken en gevels
De subsidie voor groene daken en gevels is weer beschikbaar. Heeft u interesse? Laat het ons dan weten via duurzaam@capelleaandenijssel.nl. De gemeente Capelle aan den IJssel heeft extra geld vrijgemaakt voor de aanleg van groene daken. Het gaat om een bedrag van € 20.000. De subsidie op een groen dak bedraagt €25,00 per vierkante meter. De voorwaarden zijn opgenomen in de subsidieregeling. Als u subsidie wilt aanvragen kunt u het aanvraagformulier invullen en indienen. Voor 2020 tot en met 2022 is ieder jaar € 25.000 beschikbaar voor de subsidie van groene daken en gevels.

Collectieve inkoopactie zonnepanelen
Het ECC en de gemeente Capelle aan den IJssel doen mee met de regionale inkoopactie zonnepanelen van de Woonwijzerwinkel. Met de aanschaf van zonnepanelen bespaar je fors op je energierekening, tot wel €700,- per jaar. Bovendien genereer je met de zonnepanelen eigen, schone stroom. Hiermee draag je bij aan de vermindering van de uitstoot van CO2 en help je een duurzame toekomst voor de komende generaties te realiseren. Investeren in zonnepanelen is momenteel lucratiever dan een spaarrekening. Het gemiddelde rendement van zonnepanelen is meer dan 6%. Wanneer je je aanmeldt voor de inkoopactie krijg je een vrijblijvende offerte met een leuke actiekorting.

Heb je interesse in zonnepanelen?  Stuur dan een e-mail naar duurzaam@capelleaandenijssel.nl of meld je aan via www.woonwijzerwinkel.nl/inkoopzon.

Oplaadpalen voor elektrische auto’s
De gemeente investeert de aankomende jaren in het uitbreiden van het aantal laadpalen in de openbare ruimte. De gemeente heeft hiervoor een contract afgesloten met ENGIE voor het plaatsen van de E-laadpalen. Met het plaatsen van extra oplaadpunten leveren we een bijdrage aan duurzame mobiliteit én voorzien we de toegenomen bezitters van elektrische auto’s. Elektrische auto’s zijn schoon, stil en zuinig, en dat is goed voor de luchtkwaliteit en de leefomgeving. Heeft u een elektrische auto en interesse in een oplaadpaal? Dien dan uw verzoek in via www.laadpaalnodig.nl. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden:

  • u beschikt niet zelf over een parkeerplek op eigen terrein.
  • een laadpaal in de openbare ruimte is altijd openbaar en dus niet persoons- of adresgebonden;
  • u beschikt over een elektrische voertuig. U moet dit aantonen door middel van een (voorlopige) koop- of leaseovereenkomst.

De gemeente wil de zestig oplaadpalen in maximaal twee jaar aanleggen. Het ligt aan het aantal verzoeken die er ingediend worden hoeveel er geplaatst worden. Zestig is het maximum en hierbij geldt op is op. Wie wil zien waar al oplaadpunten zijn, kan terecht op www.oplaadpunten.nl

Subsidie voor elektrische bestelauto’s
Ondernemers in en rond Rotterdam kunnen een subsidie van € 5.000,- aanvragen voor de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelauto (categorie N1 en max. 3500 kg). De subsidie geldt alleen voor volledig elektrische bestelauto’s voor goederenvervoer. De subsidie is voor alle ondernemingen. ZZP-ers en éénmanszaken kunnen er ook gebruik van maken. Klik hier voor meer informatie.

Leningen
Het kan slim zijn om geld te lenen voor energiebesparing. Zeker als de besparing op uw energierekening genoeg is om de maandelijkse kosten van de lening te dekken. En als de lening eenmaal is afbetaald, profiteert u blijvend van lagere energielasten!  Daarnaast zorgen energiebesparende maatregelen voor meer comfort en blijkt steeds vaker dat ze het waardebehoud van de woning positief beïnvloeden. Eigenaren van bestaande woningen en Vereniging van Eigenaren kunnen geld lenen voor energiebesparende en energieopwekkende maatregelen met de Energiebespaarlening. Dit is een door de Rijksoverheid opgezet fonds. Voor meer informatie kunt u terecht op www.energiebespaarlening.nl.

Meer lenen voor duurzame nieuwbouw
Koopt of bouwt u een huis dat Nul-op-de-Meter* is  dan mag u tot € 27.000 euro meer lenen. Ga voor meer informatie naar uw hypotheekadviseur of bank. *Bij een Nul-op-de-Meter woning krijgt u (van de bouwer) de garantie dat de woning in een jaar tijd net zoveel energie opwekt (door warmtepomp en zonne-energie)  als een gemiddeld gezin in deze woning verbruikt.