Ontdek alles over energiebesparing en duurzame energie

Filter op:
Meer nieuws
Wat kun jij doen om energie te besparen?
01

Laat het licht niet onnodig aanstaan

Het onnodig aan laten staan van verlichting kost onnodig energieverbruik. Maak er een gewoonte van om verlichting uit te doen als je een ruimte verlaat.

01

Verwissel je gloeilampen voor led- en spaarlampen

Led lampen zijn 85% zuiniger dan gloeilampen, geven net zoveel warmte en licht als gloeilampen en gaan langer mee. Je kunt hiermee €30,00 per jaar besparen.

01

Laat de koelkast niet onnodig open staan

Pak je iets uit de koelkast? Doe de koelkast dan gelijk weer dicht. Als de koelkastdeur te lang open staat, moet de koelkast harder werken om de temperatuur weer op peil te krijgen. En dit kost energie!

01

Gebruik de droger zo min mogelijk

Drogers gebruiken veel energie. Indien je een kwart van je was ophangt aan een wasrek in plaats van in de droger doet, bespaar je al gauw zo’n €30,00 per jaar.

01

Laat producten in de koelkast ontdooien

Wil je iets ontdooien? Haal het uit de vriezer en leg het in de koelkast. Het product ontdooit langzamer, maar helpt je koelkast bij het koelen. Hierdoor verbruik je minder energie.

01

Haal opladers uit het stopcontact

Opladers die in het stopcontact zitten, maar niet in gebruik zijn verbruiken toch energie. Door de opladers uit het stopcontact te halen, heb je minder energieverbruik.

01

Zet de verwarming lager als je weg bent

Ben je van huis? Zet de verwarming dan een stuk lager. Het is zonde om te betalen voor energieverbruik, terwijl je er zelf niet bent. Hiermee kun je €80,00 per jaar besparen op je energierekening.

01

Plaats een brievenbusborstel en tochtstrips in huis

Via kiertjes kan er onnodig veel warmte verdwijnen. Een tochtstrip onder de deuren en een brievenbusborstel zorgen ervoor dat de warmte eerder binnen blijft en dat scheelt op je stookkosten.

01

Houd je verbruik in de gaten!

Een slimme meter helpt je bij het in de gaten houden van je energieverbruik. Met een slimme meter ontvang je maandelijks een overzicht van je gebruik in plaats van dat je dit één keer per jaar doorgeeft aan een meteropnemer.

Staat uw vraag er niet tussen?