Ontdek alles over energiebesparing en duurzame energie

Filter op:

Capellenaar Marcus Breet, stadsvogeladviseur
Verhalen
De Capellenaar krijgt het voor elkaar: “Elke dag bezoeken veel vogels mijn balkon” Lees meer
Verhalen
De Capellenaar krijgt het voor elkaar: “Wat de bibliotheek voor boeken is, is de speel-o-theek voor speelgoed” Lees meer
Wat kunt u doen om energie te besparen?
01

Laat het licht niet onnodig aanstaan

Het aan laten staan van verlichting kost onnodig energie. Maak er een gewoonte van om verlichting uit te doen als u een ruimte verlaat.

01

Verwissel uw gloeilampen voor LED- en spaarlampen

LED lampen zijn 85% zuiniger dan gloeilampen, geven net zoveel warmte en licht als gloeilampen en gaan langer mee. U kunt hiermee geld besparen.

01

Laat de koelkast niet onnodig open staan

Pakt u iets uit de koelkast? Doe de koelkast dan gelijk weer dicht. Als de koelkastdeur te lang open staat, moet de koelkast harder werken om de temperatuur weer op peil te krijgen. En dit kost energie!

01

Gebruik de droger zo min mogelijk

Drogers gebruiken veel energie. Indien u een kwart van uw was ophangt aan een wasrek in plaats van in de droger doet, bespaart u al gauw zo’n €30,00 per jaar.

01

Laat producten in de koelkast ontdooien

Wilt u iets ontdooien? Haal het uit de vriezer en leg het in de koelkast. Het product ontdooit langzamer, maar helpt uw koelkast bij het koelen. Hierdoor verbruikt uw koelkast minder energie.

01

Haal opladers uit het stopcontact

Opladers die in het stopcontact zitten,  verbruiken energie. Ook als u ze op dat moment niet gebruikt. Haal daarom opladers uit het stopcontact. Zo bespaart u energie.

01

Zet de verwarming lager als u weg bent

Bent u van huis? Zet de verwarming dan een stuk lager. Het is zonde om te betalen voor energieverbruik, terwijl u er zelf niet bent. Hiermee kunt u €80,00 per jaar besparen op uw energierekening.

01

Plaats een brievenbusborstel en tochtstrips in huis

Via kieren kan er onnodig veel warmte verdwijnen. Een tochtstrip onder de deur en een brievenbusborstel zorgen ervoor dat de warmte binnen blijft en dat scheelt op uw stookkosten.

01

Houd uw verbruik in de gaten!

Een slimme meter helpt u bij het in de gaten houden van uw energieverbruik. Met een slimme meter ontvangt u maandelijks een overzicht van uw verbruik in plaats van dat u dit één keer per jaar doorgeeft aan een meteropnemer.

Staat uw vraag er niet tussen?