Capellenaren krijgen een rentekorting van 1,5 procent, dankzij een bijdrage van 250.000 euro van de gemeente. Hiermee kunnen inwoners met een eigen koopwoning bijvoorbeeld een (hybride) warmtepomp aanschaffen, het huis isoleren of zonnepanelen plaatsen. Door deze verduurzamingsmaatregelen besparen Capellenaren flink op de energie(kosten) en wonen zij prettiger.

Verduurzamen doen we samen

Voor Capellenaren met een (gezamenlijk) inkomen tot 60.000 euro per jaar was het al mogelijk om via het Nationaal Warmtefonds een Energiebespaarlening af te sluiten tegen 0 procent rente. De gemeente vindt het belangrijk om Capelse inwoners die buiten deze groep vallen ook te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Daarom is er geld vrijgemaakt voor de rentekorting van 1,5 procent op de Energiebespaarlening, voor Capellenaren met een (gezamenlijk) inkomen van meer dan 60.000 euro per jaar.

Lagere kosten en meer wooncomfort

Niet alleen besparen Capellenaren op energiekosten als zij hun huis verduurzamen. Ook ervaren bewoners meer wooncomfort en verhoogt het de waarde van het huis. Het geld dat zij besparen door de lagere energiekosten, kunnen zij aflossen op de lening.

Meer informatie over de Energiebespaarlening

Kijk op warmtefonds.nl/capelleaandenijssel voor meer informatie over de Energiebespaarlening in Capelle aan den IJssel, de rentetarieven en de voorwaarden.

Meer informatie over Nationaal Warmtefonds

Het Nationaal Warmtefonds biedt verantwoorde en betaalbare financiering voor de verduurzaming van huizen en gebouwen van eigenaar-bewoners, Verenigingen van Eigenaars en Scholen. Het Warmtefonds is opgericht in 2013 en opereert in opdracht van de Rijksoverheid.