Om Capellenaren te helpen, konden zij de Tegeltaxi bestellen. Ook de gemeente haalde op verschillende plekken in Capelle aan den IJssel tegels weg om plaats te maken voor groen. Deze gewipte tegels telden ook mee.

“Ik ben heel blij dat we het aantal gewipte tegels meer dan verdubbeld hebben”, zegt wethouder Sjoerd Geissler. “Ook het aantal huishoudens dat heeft meegedaan is gegroeid. Dat is alleen maar goed voor het klimaat en de leefbaarheid in Capelle. Er komt gelukkig steeds meer aandacht voor groen. Ik hoop ook dat mensen er plezier uithalen dat zij meer groen om zich heen hebben.”

Minder tegels = minder heet

In de categorie middelgrote gemeenten eindigde Capelle aan den IJssel op de 23 plaats. Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om competitie, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier!

Ook in 2024 doet Capelle weer mee aan het NK Tegelwippen. Op 21 maart 2024 gaat de wedstrijd weer van start. Gebruik de wintermaanden om plannen te maken voor een groenere tuin.