Tijdens de BioBlitz gaat u op zoek naar zo veel mogelijk soorten wilde dieren, planten en paddenstoelen in Capelle. Via de app ObsIdentify of www.waarneming.nl geeft u aan wat u tegenkomt in bijvoorbeeld het Schollebos, uw eigen tuin of op uw balkon. Van 1 april 2024 tot en met 31 maart 2025 doet u mee aan de BioBlitz. Vorig jaar zijn er ongeveer 1600 soorten waargenomen in Capelle. Dit jaar proberen we meer soorten te vinden, namelijk 1700. Via de BioBlitz brengen we in kaart welke verschillende soorten dieren, planten en paddenstoelen in onze stad aanwezig zijn. Samen ontdekken we wat er leeft en groeit!

Ontdek en noteer

Ontdek samen met andere Capellenaren hoeveel soorten er te vinden zijn in de stad. Dus houd ogen en oren goed open en noteer.

  • Stap 1: Installeer de ObsIdentify app.
  • Stap 2: Maak in de app een account aan voor waarneming.nl. Uw gebruikersnaam komt op waarneming.nl en in de BioBlitz te staan.
  • Stap 3: Ga op pad in de stad naar alles wat groeit, bloeit, vliegt en krioelt. Maak via de ObsIdentify app een foto een upload deze. Tip: zet uw locatie aan als u de foto maakt. Wordt het juiste dier of de juiste plant op de foto herkent? Sla de foto dan op. Klopt er iets niet? Maak dan nog een foto of ga op zoek naar een ander plantje of beestje.
  • Stap 4: Als uw waarneming zeker is én binnen de gemeente Capelle aan den IJssel is gemaakt, doet deze automatisch mee aan de BioBlitz.

Wilt u uw eigen meldingen en foto’s terugvinden? Zoek dan op de namen van de soorten die u heeft gevonden. Klik op de soort en zie wie naast u nog meer deze soort heeft gevonden.

Bekijk de Capelse BioBlitz online.

Waarom staat uw melding met foto (waarneming) niet in de BioBlitz?

Dit kan de volgende reden hebben:

  • De soort is beschermd. De waarneming blijft dan onzichtbaar. Dit gebeurt wanneer een soort gevoelig is voor verstoring of stroperij. Waarneming.nl houdt uw waarneming dan verborgen voor andere mensen.
  • De app ObsIdentify kan niet bepalen om welke soortnaam het gaat.
  • De waarneming is niet zeker.
  • De waarneming is door waarneming.nl afgekeurd, omdat de app per ongeluk de verkeerde soort heeft gekozen.
  • De waarneming betreft geen soort, maar een verzamelnaam (bijvoorbeeld ‘zandbij onbekend’).

Kijk daarnaast goed of uw foto de eerste waarneming was van een soort. Iemand anders kan deze soort al eerder hebben gevonden. Zoek in de BioBlitz naar de soort en klik er op. U ziet dan of andere mensen de soort al eerder hebben gevonden. Uw melding komt hierbij te staan.

Aantal soorten die zijn waargenomen in Capelle aan den IJssel

Update: 2 april 2024

132 soorten, sinds 2 april