Subsidie Verduurzaming Bedrijventerreinen provincie Zuid-Holland

De provincie geeft deze subsidie voor energie besparen, opwekken en verduurzamen op het bedrijventerrein. En ook voor activiteiten op het terrein die bijdragen een circulaire economie. Afhankelijk van de soort activiteiten kunt u tussen de € 10.000,- en € 200.000,- aanvragen.
Lees meer

Subsidieregeling Klimaat en Ruimte

Het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard wil onze leefomgeving aanpassen aan het veranderende klimaat en u kunt daarbij voordelig helpen. Als organisatie kunt u subsidie aanvragen voor het vergroenen van uw tuin of terrein. Dit geldt ook voor het opvangen van water of afkoppelen van de regenpijp van het riool in uw tuin of op uw terrein.
Lees meer

Borgstellingskrediet voor het mkb voor meer groen (BMKB-G)

Om de financiering voor verduurzaming voor het mkb makkelijker te maken is de BMKB verruimd met ‘groen’. De BMKB-G is bedoeld voor mkb met hooguit 250 personeelsleden.
Lees meer

Fiscaal voordeel: Energie-investeringsaftrek (EIA)

Heeft u plannen om in 2024 een energiezuinige investering te doen? Dan komt deze investering mogelijk in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). Door gebruik te maken van de EIA kunt u 40% van de investeringskosten aftrekken van de winst. Daarmee wordt het bedrag waar u belasting betaalt lager. De EIA levert gemiddeld 10% netto voordeel op.
Lees meer

Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA)

Met deze subsidieregeling kunnen eigenaren van maatschappelijk vastgoed aan de slag gaan met het verduurzamen van hun gebouwen. Het gaat om bestaand maatschappelijk vastgoed.
Het bedrag dat u maximaal kunt ontvangen is € 1,5 miljoen. Op 20 mei gaat de regeling open. De belangstelling voor deze subsidie is ook erg groot. Begin dus op tijd met het voorbereiden van de aanvraag.
Bekijk alle voorwaarden op de website van de Rijksoverheid

Belastingvoordeel: Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Wilt u in 2024 investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).
Lees meer

Nog niet helemaal een idee bij welke stappen u kunt zetten? Gemeente Capelle biedt ondernemers en maatschappelijke organisaties een voucher aan, waarmee u gratis advies op maat krijgt over energiebesparing of circulair ondernemen. Ga naar duurzaamcapelle.nl/voucher voor meer informatie.