In de Swaphoek bij Het Goed (Kanaalweg 39) ruilt u uw meegenomen kleding. U ontvangt één Swappunt voor het te ruilen kledingstuk. Een Swappunt is €2,50 waard. Meer kleding inleveren mag, maar u ontvangt maximaal zes Swappunten en ruilt dus maximaal zes kledingstukken. De kledingstukken met het kaartje ‘Geruild’ eraan horen bij de kledingruilactie. Die kleding hangt bij elkaar in de Swaphoek. Ziet u bij de overige kledingrekken in de winkel leuke items? Dan zet u de Swappunten (€2,50 per stuk) als korting in.

Verzamel dus kleding bij elkaar die u niet meer draagt of waar u op uit bent gekeken. Ruil ze voor nieuwe vondsten via de kledingruil van Het Goed. Daarmee doet u een ander plezier met uw kledingstukken én u ruilt zelf een ‘nieuwe’ inhoud van uw kledingkast bij elkaar. Zo ziet u zelf hoe leuk tweedehands kleding is.

Week van het Tweedehands Textiel

Op 20 april start ook de Week van het Tweedehands Textiel. De textielindustrie heeft veel gevolgen voor de aarde. Voor het maken van bijvoorbeeld één kilogram katoen is ongeveer 8000 liter water nodig. Veel kleding legt een lange reis over de wereld af voordat het in de winkels ligt. Ook loopt de kwaliteit van ons textiel terug. Er komen steeds meer (goedkope) kledinghandelaren bij én er verschijnen steeds meer kledingcollecties. Ga daarom bewust om met het kopen, gebruiken en afdanken van kleding. Tijdens de Week van het Tweedehands Textiel geven we u hiervoor duurzame tips.

Capelle aan den IJssel zet stappen naar een circulaire economie in 2050. Samen zorgen we dat we zuiniger omgaan met onze grondstoffen en dat afval niet meer bestaat. Dit doen we door onze spullen langer te gebruiken, te repareren en een tweede leven te geven. Zo wordt oud altijd weer nieuw.