Voor-, achter- en geveltuinen, Capelle is dit jaar weer een stuk meer vergroend. Het is zo simpel: vervang tegels door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen en Nederland wordt meer klimaatbestendig, fijner voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier!

Nu het herfst is en de winter voor de deur staat, is het zeker niet verboden om door te wippen. Hoe groener hoe beter. Alleen deze tegels tellen dan niet mee voor de competitie van het NK Tegelwippen. Een tuin zonder al te veel tegels is bijvoorbeeld fijn voor egeltjes. In deze tijd van het jaar zoeken egels een plekje om te overwinteren. Tuineigenaren kunnen de egels een handje helpen door te zorgen voor plekken waar zij zich kunnen verschuilen. Egels houden hun winterslaap in een winternest, dat wordt gemaakt van droge bladeren. Meestal doen ze dit onder een heg, een stapel houtblokken of bijvoorbeeld onder een schuurtje.

Wippen in het voorjaar

U kunt de wintermaanden ook benutten om plannen te maken voor een groene tuin. Op de website van het NK Tegelwippen staan tips, inspiratietuinen en creatieve ideeën wat u met de gewipte tegels kunt doen.

Pientere tuin

Capelle doet als gemeente mee aan het nieuwe project Pientere Tuinen. Dit project heeft als doel om 10% meer groene tuinen te realiseren in Nederland. Met onze deelname willen wij Capellenaren stimuleren om hun tuin te vergroenen én onderzoek doen naar hittestress en verdroging. Wij zijn daarom op zoek naar Capellenaren met een tuin die hun steentje willen bijdragen en mee willen doen aan dit project.

Lees hier meer over Pientere Tuinen en hoe u meedoet