Heeft u hulp nodig? Loop dan gewoon eens binnen bij een van de wijkwinkels. Daar helpen de medewerkers met uw administratie, geven advies en helpen met aanvragen van extra geld. Heeft u schulden of achterstand met betalen? De medewerkers helpen ook met betaalafspraken met uw schuldeisers. Zijn de schulden te groot zijn om zelf nog op te lossen? Dan kan de schuldhulp van IJsselgemeenten u helpen.

Locaties Wijkwinkels

Er zijn zeven wijkwinkels in Capelle. Overal kunt u gewoon even binnen lopen met een vraag. Kijk hier voor de adressen en openingstijden.

Kunt u niet naar een wijkwinkel komen? In alle wijken kunt u ook een afspraak voor hulp thuis maken. Mail: hulpenadvies@welzijncapelle.nu of bel: 010 -707 49 00.

Tijdelijk Noodfonds Energie

Nederlanders die relatief veel geld kwijt zijn aan gas en licht, kunnen ook in 2024 een beroep doen op het Tijdelijk Noodfonds Energie. In totaal zit er 60 miljoen euro in kas, waarmee 70.000 huishoudens kunnen worden geholpen. Aanvragers moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Wie meer dan 130 procent van het sociaal minimum verdient en maandelijks minimaal 10 procent van dat inkomen kwijt is aan energie, komt in aanmerking voor geld uit het noodfonds.
  • Voor mensen op of net boven het sociaal minimum (tot 130 procent) geldt een iets coulantere regeling. Zij hoeven ‘slechts’ 8 procent van hun maandelijkse inkomen kwijt te zijn aan stroom en warmte. Ofwel: verdient u als alleenstaande 1500 euro per maand en kost energie 120 euro of meer, dan kunt u aankloppen bij het noodfonds.

In januari opent de nieuwe aanvraagronde. Op noodfondsenergie.nl kunt u zich alvast registreren, zodat u een seintje krijgt als de subsidieaanvraag wordt opengesteld.

Budgettraining: ‘Uitkomen met je inkomen’

Lukt het u vaak niet om rekeningen en schulden te betalen? Dan is de gratis budgettraining iets voor u. In vijf lessen leert u beter evenwicht te krijgen in uw uitgaven en inkomsten.
Kijk hier voor meer informatie. Wilt u een afspraak maken? Mail hulpenadvies@welzijncapelle.nu of bel 010 – 707 49 00.