Nu al 10.933 tegels gewipt

Capelle aan den IJssel doet dit jaar voor de tweede keer mee aan de competitie in strijd voor de prestigieuze prijzen. Bij de start van NK Tegelwippen op 21 maart 2023 was het doel gezet op 9000 tegels, twee keer zoveel als vorig jaar. Nu de finalemaand in gaat staat de teller al op 10.933 verwijderde tegels. Daarmee staat Capelle aan den Ijssel op plek 18 in de ranglijst van middelgrote gemeenten.

Het najaar is het ideale plantseizoen

Wat veel mensen niet weten is dat oktober een van de beste momenten is om de schep uit de schuur te halen en massaal tegels te verruilen voor groen. De herfst is het ideale seizoen voor de aanplant en andere werkzaamheden in de tuin.

Aniek Ivens, ecoloog en strategisch onderzoeker bij Milieu Centraal, legt uit: “Tijdens deze maanden is de bodem nog relatief warm, maar ook vochtig. Bovendien zijn planten in rust voor de winter. In de lente hoeven de wortels alleen nog maar uit te lopen om de plant te laten groeien en bloeien. Ook meteen je tuinafscheiding vergroenen? Het najaar is ook heel geschikt om een haag aan te planten. Het groen van de haag biedt verkoeling in de zomer en biedt schuilplaatsen en voedsel voor vogels en insecten”

Maak gebruik van de Tegeltaxi

Ziet u er tegen op om de tegels naar de Milieustraat te brengen? Vraag dan de Tegeltaxi aan via irado.nl. Voeg de bevestigingsmail van het NK Tegelwippen toe en geef aan hoeveel tegels u wilt laten ophalen (maximaal 200). De tegels worden binnen 5 werkdagen bij u opgehaald. U hoeft hiervoor niet thuis te blijven.

Het NK Tegelwippen loopt van 21 maart tot en met 31 oktober. Iedereen kan gewipte tegels aanmelden via nk-tegelwippen.nl.  Tegels worden opgeteld bij je gemeente en/of de Nationale Tegelteller en de tegelstand is online te volgen. Op 16 november worden de winnaars in drie klassementen bekendgemaakt.