Sinds 1 januari zijn wegwerpbekers verboden. In wegwerpbekers zit namelijk een klein plastic laagje. Door de plastic laag kan de beker niet gerecycled worden. Vaak wordt een wegwerpbeker maar één keer gebruikt en dan verdwijnt deze in de afvalbak. Ga maar na hoeveel wegwerpbekers dan dagelijks in de afvalbak terecht komen. De overheid zet daarom in op hergebruik, voor een beter milieu. Dat doet de gemeente dus nu met herbruikbare bekers en glazen.  

Minder afval en minder kosten

Wethouder Sjoerd Geissler: “We willen steeds duurzamer worden. Wegwerpbekers vervangen is daar een onderdeel van. Het gebruik van glazen en bekers zorgt ervoor dat we veel minder restafval hebben. Daarnaast scheelt het ook flink in de kosten. Een dubbele besparing dus!”  

Oude mokken krijgen tweede kans

Bij het vervangen van de wegwerpbekers is gelijk een opruimronde gedaan. Collega’s kunnen hun eigen mok blijven gebruiken. Mokken die niet meer nodig zijn, gaan niet zomaar de prullenbak in. We zoeken nog een manier om die mokken een tweede kans te geven. Kunt u deze bekers goed gebruiken? Of weet u een duurzame bestemming hiervoor? Mail dan uw idee naar servicedesk@capelleaandenijssel.nl.

Herbruikbare beker of fles

Gaat u de deur uit en wilt u wat drinken onderweg? Neem dan een herbruikbare beker voor uw koffie of thee mee. Winkels en horecaondernemers kunnen bijvoorbeeld korting geven als de koffie of thee mee kan in uw eigen beker. Denk ook aan een waterfles die u onderweg kunt (bij)vullen.