Krijgt u een uitkering via IJsselgemeenten? Dan kreeg u de energietoeslag al in oktober. Kreeg u de energietoeslag van 2022? Dan heeft Sociale Zaken IJsselgemeenten nagekeken of u weer aan de voorwaarden voldoet. Zo ja, dan heeft u ook de energietoeslag al vanzelf op uw bankrekening gekregen.

Zelf aanvragen

Kreeg u de energietoeslag 2023 nog niet automatisch? Dan kunt u het nu aanvragen. Dit kan tot en met 31 augustus 2024. Er zijn wel voorwaarden. Zo moet u de huurder of eigenaar van een woning zijn, een energiecontract en een laag inkomen hebben. Op www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag staat meer informatie en het aanvraagformulier.

Wacht niet met aanvragen

Wethouder Harriët Westerdijk: “Heeft u recht op de energietoeslag? Wacht dan niet tot u een hoge afrekening voor energie heeft. Vraag de energietoeslag nu aan en gebruik het geld bewust voor de energierekening en voorkom om in de kou te zitten.”

Hulp bij formulier invullen

Veel mensen vinden het moeilijk om zelf het formulier voor de aanvraag in te vullen. Iedereen is zonder afspraak welkom bij de wijkwinkels voor hulp. De medewerkers helpen iedereen graag. Er zijn 6 wijkwinkels in Capelle. Kijk op www.welzijncapelle.nl/wijkwinkels voor de adressen en openingstijden. Of bel: 010 – 707 49 00.