Het is lente, het zonnetje schijnt en het is tijd om de frisse wind door het huis te laten gaan. Begin de voorjaarsschoonmaak met opruimen. Zo weet u weer wat u allemaal in huis en de schuur heeft liggen. Ga niet in één keer een hele ruimte opruimen. Begin bij één kast, één plank of één lade. Pas als dat klaar is, ga je naar de volgende. Beoordeel per item wat u ermee wilt doen. Wilt u het houden? Dan gaat het terug op zijn plek. Wilt u het niet meer hebben? Verkoop het of geef het weg. Is het niet meer te repareren of maakt u niemand blij met de spullen? Gooi het weg op de juiste plek. Dan kunnen de (onderdelen van de) spullen gerecycled worden.  

Geef spullen een tweede kans door ze te repareren

Heeft u thuis kapotte spullen gevonden die u toch graag wilt blijven gebruiken? Probeer ze te maken. Bent u daar zelf niet zo handig in? Schakel dan de hulp in van de vrijwilligers van het Repair Café in Capelle. Zij helpen u graag om bijvoorbeeld een kapot koffieapparaat, niet-werkende fiets of stilstaand horloge aan de praat te krijgen. Dan heeft u er weer plezier van.  

Maak een ander blij met uw spullen 

Bent u uitgekeken op spullen, maar zijn ze nog prima te gebruiken? Geef de spullen weg aan bijvoorbeeld familie, vrienden, buren of kennissen. Breng ze naar de kringloopwinkel Het Goed en Rataplan in Capelle aan den IJssel. Bied spullen aan via online weggeefhoeken of WhatsApp-groepen. Of maak een afspraak via Byewaste. Zij halen oude boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel gratis bij u op.  

Bekijk het overzicht van de kringloop- en tweedehandswinkels in Capelle.  

Verdien wat aan oude spullen

U houdt er zelf nog wat aan over als u uw ongebruikte spullen verkoopt. Bijvoorbeeld via Marktplaats, Facebook of Vinted. Op Koningsdag kunnen kinderen tussen 5 en 15 jaar hun oude speelgoed en andere spulletjes verkopen op de kinderkleedjesmarkt. Lego, spellen en boeken zijn populair. Zijn de spullen niet verkocht op de kleedjesmarkt? Als de kleedjesmarkt is afgelopen, kunnen onverkochte spullen worden afgeleverd bij het inzamelpunt van Het Goed onder de metrobaan. Deze spullen worden naar de milieustraat gebracht of verkocht door Het Goed. Kinderen die spullen inleveren, ontvangen een kanskaart en maken kans op mooie prijzen. Of breng de spullen weg naar kringloopwinkels of de milieustraat. Via de milieustraat worden ze gerecycled en vormen ze de grondstof voor nieuwe spullen.