Nieuwe energie in de vorm van het gebruiken en opwekken van duurzame energie. Maar ook het enthousiasmeren van Capellenaren om aan de slag te gaan met nieuwe energie.

Capellenaren kunnen dit jaar weer deelnemen aan verschillende bijeenkomsten en activiteiten over energie besparen in huis, met aantrekkelijke inkoopacties. 

Tijd voor nieuwe energie

Capellenaren kunnen in de Week van de Duurzaamheid in diverse wijken van Capelle speeddaten met een energiecoach van wie zij energiebesparende tips krijgen. Bewoners die een oude gloeilamp inleveren, krijgen er een gratis ledlamp voor terug. Daarnaast zijn veel Capelse partners aangesloten met frisse energie. Zo zijn er rondleidingen bij de afvalwaterzuiveringsinstallatie, de milieustraat, op de wijngaard van Sjatoo010 en kunnen inwoners onder andere een lezing bijwonen over klimaatbestendige tuinen.

Van ondernemer tot de jonge Capellenaar

Aan alle Capellenaren is gedacht. De Week van de Duurzaamheid wordt maandag afgetrapt met een ware safari voor Capelse ondernemers door Green Businessclub Fascinatio. De jongste Capellenaren kunnen woensdag 11 oktober bijenhotels en zaadbommetjes maken bij Kinderboerderij Klaverweide. Samen met (klein)zoon en -dochter op pad? Dan is de Natuurbelevingswandeling in het Schollebos op donderdag 12 oktober een leuke activiteit. Wethouder duurzaamheid Sjoerd Geissler over de Week van de Duurzaamheid: “Ik ben heel blij met de extra aandacht voor duurzaamheid. Het is een onderwerp waar we allemaal ontzettend veel energie in moeten stoppen om te zorgen dat Capelle in 2050 en later nog steeds een stad is waar het goed wonen, werken en recreëren is. ‘Tijd voor nieuwe energie’ spreekt me dan ook ontzettend aan. Ik hoop dat veel Capellenaren met enthousiasme en (nieuwe) energie meedoen aan de activiteiten!”

Meer weten over het volledige programma en aanmelden? Kijk op www.duurzaamcapelle.nl/agenda.