Capellenaren, scholen, verenigingen en ondernemers kunnen bij de gemeentewerf gratis een afvalgrijper, vuilniszakken en handschoenen ophalen. Vraag via www.capelleaandenijssel.nl/zwerfafval het opruimmateriaal aan. Bewoners die al eerder opruim-ommetjes hebben gemaakt en een afvalgrijper in hun bezit hebben, kunnen deze dag ook weer op pad.

Zwerfafval

Zwerfafval is een van de grootste ergernissen van veel Capellenaren. Achtergelaten of op straat gegooide plastic flesjes en tassen, patatbakjes, snoeppapiertjes, sigarettenpeuken, kauwgom, blikjes. Ook vuilniszakken die naast de afvalcontainers zijn gezet zorgen voor zwerfvuil, omdat dieren als meeuwen en ratten ze open scheuren op zoek naar voedsel. Al het zwerfafval zorgt voor een rommelig straatbeeld en het is slecht voor natuur, mens en dier. De gemeente zorgt voor straatreiniging maar ook bewoners kunnen een handje helpen.

Opruim-ommetje door het Schollebos

Niet alleen op World Cleanup Day, maar het hele jaar door kunt u een opruim-ommetjes maken. Haal bijvoorbeeld eens een afvalgrijper en een emmer bij het Pannekoekenhuis in het Schollebos en maak daar een rondje. Bij inlevering van een volle emmer zwerfafval ontvangt u een gratis kopje koffie of thee! Lees er meer over