Gratis kopje koffie of thee

Bij het Pannenkoekenhuis aan de rand van het Schollebos (Bermweg 133) kunnen bezoekers een afvalgrijper en een emmer ophalen om zwerfafval mee in te zamelen. Als ze vervolgens na een rondje Schollebos de grijper en een volle emmer weer inleveren, ontvangen ze als bedankje een gratis kopje koffie of thee. De emmers met zwerfafval kunnen geleegd worden in een van de speciale containers naast het Pannenkoekenhuis.

Initiatiefnemer

Eigenaresse Natasja van het Pannenkoekenhuis is initiatiefnemer van de actie. De ondernemer hoopt op deze manier samen met de bezoekers het Schollebos schoon te houden, want niet iedereen laat het bos altijd even netjes achter. De gemeente ondersteunt het initiatief door de grijper en de emmer aan de ondernemer te verstrekken en het ingezamelde zwerfafval bij het Pannenkoekenhuis op te halen. De gemeente is namelijk verantwoordelijk voor de afvalbakken in het bos, maar het is aan de bezoeker om daar ook gebruik van te maken. Het Schollebos is van alle Capellenaren en zo wordt het samen schoon gehouden. Deze actie creëert hopelijk meer bewustwording hierover. Als bezoekers zien hoe vrijwilligers helpen het bos schoon te houden, zet dit hopelijk veel gebruikers van het Schollebos aan tot nadenken over hoe ze zelf het bos achterlaten na hun bezoek.

Met het hele gezin

Het maken van een opruimommetje is niet alleen een leuke en gezonde activiteit voor volwassenen, ook kinderen kunnen mee op pad. Voor de allerkleinsten zijn er kleine emmertjes en grijpertjes. Een opruimwandeling door het Schollebos met de (klein)kinderen is niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens een mooie manier om kinderen te leren over het belang van het goed weggooien van je afval. De kinderen krijgen bij terugkomst als beloning een gratis ijsje van het Pannenkoekenhuis.