‘s-Gravenweg

Om met de ’s-Gravenweg en omliggende straten ‘s-Gravendreef, ‘s-Gravenpark en Wegelingpark te beginnen: volgens het onderzoek is een laagtemperatuur warmtepomp de meest geschikte optie om de huizen in de toekomst aardgasvrij te verwarmen. Een groot deel van de bewoners heeft al maatregelen getroffen om voor 2050 aardgasvrij te wonen. Gezien de vergelijkbare gebieden geldt dit resultaat voor zowel ’s-Gravenweg West en als ’s-Gravenweg Oost.

CapelleXL

Tijdens de verkenning is gekeken naar het energieverbruik, eventuele werkzaamheden, de bedrijfsinitiatieven en gebiedskenmerken van CapelleXL. Weinig bedrijven op CapelleXL zijn nog aangesloten op aardgas. Een overstap naar aardgasvrij voor die bedrijven blijkt pas interessant als zij een goed geïsoleerd bedrijfspand hebben. Wij gaan nu eerst inventariseren hoe bedrijven op bedrijventerrein Capelle West tegen de verduurzaming van hun gebouw aankijken. Op basis van deze inventarisatie willen wij mogelijk een collectief aanbod doen om bedrijfspanden op beide bedrijventerreinen te verduurzamen.

Wat kunt u doen?

Voor woningen en bedrijven (ook als ze al aardgasvrij zijn) geldt: energie besparen is altijd goed. Hierdoor heeft u lagere energiekosten. Isolatie levert vaak de grootste energiebesparing op. Isoleer muren, vloer en dak in uw eigen tempo. HR ++ glas in de ramen zorgt voor 15 procent minder warmteverlies.

Weten welke mogelijkheden er voor uw wijk zijn om van het aardgas af te gaan? En hoe u zich kunt voorbereiden op een leven zonder aardgas? Ga naar de website van het Regionaal Energie Loket. Vul daar uw adres in voor een advies op maat.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de verkenning? Wij zitten op 4 april 2024 voor u klaar in het Energieloket (Amnestyplein 3, Capelle aan den IJssel). Tussen 14.00 en 21.00 uur beantwoordt Stephan den Breejen, projectleider warmtetransitie van de gemeente, uw vragen.
Komt dat u niet gelegen, maar heeft u toch een vraag? Neem dan contact op via mailadres duurzaam@capelleaandenijssel.nl of telefoonnummer 14 010.