Wethouder Eric Faassen (Stadsontwikkeling) gaf op 6 september samen met de Capelse ontwikkelaar Puka Projectontwikkeling BV, bouwbedrijf Frans Vink & Zn. en toekomstige bewoners het startsein voor de bouw van het nieuwbouwproject ‘De Werf’.

De eerste bouwhandeling bestond uit het boren van de warmtebron voor de energiezuinige buurt. Zo gaan de woningen voldoen aan de meest recente eisen op het gebied van duurzaamheid. Bodemwarmtepompen zorgen voor de warmte in de goed geïsoleerde woningen. Op de stadswoningen komen zonnepanelen en de bergingen krijgen groene, onderhoudsarme daken.

 

Geschiedenis in een nieuwe wijk

‘De Werf’ bestaat straks uit 28 stadswoningen, met oppervlakten van 125m2 tot 200m2, verdeeld over drie blokken. Daarnaast komt een gebouw van acht verdiepingen met 46 appartementen met onder het complex een parkeergarage. Het appartementengebouw krijgt een industriële look en ruime dakterrassen. Tussen de appartementen en de stadswoningen komt een groenstrook. Wethouder Eric Faassen: “Ik ben trots dat we gaan bouwen in de Mient. De Mient is een oud bedrijventerrein met een bijzonder en industrieel karakter. Het is mooi dat we deze geschiedenis straks terugzien in het uiterlijk van de wijk en de woningen.”

Capelle bouwt aan de stad

Bijna alle woningen van de Werf zijn inmiddels verkocht. Nog een beperkt aantal woningen is beschikbaar. Meer informatie hierover staat op www.nieuwbouw-opdewerf.nl.

Capelle bouwt hard aan de stad. In totaal komen er de komende jaren zo’n 6.096 woningen bij, waaronder 5.000 woningen in het Rivium. Nog dit jaar worden nieuwbouwprojecten De Harmonie en IJsselpark opgeleverd.