Zonnebloemen trekken in de zomer bijen, vlinders en hommels aan voor de nectar. Zodra de zaden (zonnebloempitten) rijpen, dan komen vogels op de bloem af. Ook kunt u zelf de zaden gebruiken in het bereiden van gerechten.  

Wist u dat het kweken van zonnebloemen niet heel ingewikkeld is? Ervaar het en doe mee aan de zonnebloemwedstrijd in Capelle aan den IJssel! Kweek zaadjes op tot een bloeiende zonnebloem. Zorg voor de bloem, zodat deze de hoogste wordt. Maak kans op een prijs door uw zonnebloem op te meten en ons te laten weten hoe hoog hij is geworden.  

Lees onze tips voor het kweken van zonnebloemen 

Zo doet u mee aan de zonnebloemwedstrijd

  • Koop zonnebloemzaadjes of haal tot eind mei een zakje met zonnebloemzaadjes op bij het Energieloket (Amnestyplein 3). Het Energieloket is open op donderdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op vrijdagen van 10.00 tot 14.00 uur.
  • Zaai de zonnebloemzaadjes tot en met eind mei. 
  • Stuur voor 6 september 2024 een foto of filmpje van uw bloeiende zonnebloem onder vermelding van ‘zonnebloemwedstrijd’ naar duurzaam@capelleaandenijssel.nl. Laat daarbij duidelijk met een meetlint zien hoe hoog de zonnebloem is. Zet in uw e-mail ook uw naam, adres en telefoonnummer. 

Voorwaarden

  • Duurzaam Capelle komt in de week van 9 tot en met 13 september 2024 langs bij de top 3 voor een officiële meting van de hoogste zonnebloem.  
  • De winnaars ontvangen een biologisch bloembollenpakket. 
  • De prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.  
  • De winnaars worden in de week van 16 september 2024 bekend gemaakt.  
  • Op deze actie zijn de privacy voorwaarden van toepassing, zie www.capelleaandenijssel.nl/privacy. 

Let op: alleen de lengte van de steel telt. Laat op de foto of in de video duidelijk de hele steel zien en zorg dat de lengte af te lezen is. Als we meerdere inzendingen ontvangen met dezelfde lengte, dan telt ook de diameter van de steel. De grootste diameter wint. We organiseren deze wedstrijd voor Capellenaren.