Tijdens Koningsdag organiseerde de gemeente een actie om onverkochte spullen van de Kinderkleedjesmarkt een tweede leven te geven. Onder de metrobaan stond een grote container waar kinderen hun onverkochte spullen konden inleveren. De spullen gingen vervolgens naar Kringloopwinkel Het Goed. De actie was, net als vorig jaar, weer een succes en dit bleef niet onopgemerkt. Als dank voor dit goede initiatief ontvingen we een Wecycle sponsorcheque ter waarde van 1000 euro van Stichting OPEN. De cheque mocht besteed worden aan een goed doel naar keuze.

Speel-o-theek Berend Botje

Wethouder Sjoerd Geissler koos voor Stichting Berend Botje: “Deze stichting sluit perfect aan bij wat we wilden bereiken met de actie op Koningsdag: een tweede leven geven aan spullen en tegelijkertijd kinderen bewust maken van duurzaamheid en het belang van minder afval. De cirkel is zo mooi rond.”

Hij overhandigde de cheque aan enkele vrijwilligers die aanwezig waren op deze woensdagmiddag. Voorzitter Maria Roelofsen: “Wat een feestje, we zijn ontzettend blij met het geld. Hiermee kunnen we nieuw speelgoed kopen. We hebben bijvoorbeeld nieuwe loopauto’s nodig. We zetten ons al bijna 38 jaar in om Capelle niet alleen duurzamer te maken, maar ook om kinderen uit gezinnen met een kleinere portemonnee te voorzien van speelgoed. Spelen is erg belangrijk en draagt bij aan de ontwikkeling.”

Lid of vrijwilliger worden

De speel-o-theek heeft speelgoed voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Van gezelschapsspellen tot LEGO, er is voor ieder wat wils. Iedereen kan lid worden en tegen een lage vergoeding speelgoed lenen, ook opa’s, oma’s, ooms en tantes. Kijk voor meer informatie op spelenbijberendbotje.nl.

Geen speelgoed lenen maar wel graag een helpende hand bieden? Stichting Berend Botje is altijd op zoek naar vrijwilligers. Mensen van alle leeftijden zijn welkom om te ondersteunen. Meer informatie vindt u op bovenstaande website.