Wonen

Het project ‘Energiecampagne Wonen Capelle’ richt zich met name op het realiseren van energiebesparing bij bestaande woningen. Doel is 20% energiebesparing (1 ton C02) bij 1.000 woningen. Dit leidt tot een totale CO2 reductie van 1.000 ton. Elk jaar vinden er drie buurtacties plaats en 100 huisbezoeken bij huurders door energiecoaches. De acties worden uitgevoerd in samenwerking met het Energie Collectief Capelle (ECC). Het ECC is een bewonerscollectief in Capelle en bestaat uit vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor het verduurzamen van woningen. Bewoners worden pro-actief benaderd met informatie over de mogelijkheden voor energiebesparende en duurzame maatregelen, daarnaast krijgen zij begeleiding en advies in organisatie en uitvoering. Energieverbruik wordt letterlijk en figuurlijk in beeld gebracht door onder meer energiescans van representatieve woningen en door het vergelijken van energieverbruik met vergelijkbare woningen. Na analyse van deze gegevens worden bewoners gestimuleerd om maatregelen te nemen. Dit kan zijn door de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen of isolerende maatregelen.

Collectieve inkoopactie zonnepanelen
Het Energiecollectief Capelle (ECC) heeft samen met de WoonWijzerWinkel en de gemeente Capelle een zonnepanelenactie ontwikkeld. Met de aanschaf van zonnepanelen bespaart u fors op uw energierekening, tot wel € 700,- per jaar. Bovendien genereert u met de zonnepanelen eigen, schone stroom. Hiermee draagt u bij aan de vermindering van de uitstoot van CO2 en helpt een duurzame toekomst voor de komende generaties te realiseren. Investeren in zonnepanelen is momenteel lucratiever dan een spaarrekening. Het gemiddelde rendement van zonnepanelen is meer dan 6%.  Tijdens het traject krijgen alle Capellenaren die zich aanmelden begeleiding van ervaren adviseurs en een persoonlijk advies dat past bij de eigen woning.

Heeft u interesse in zonnepanelen?  Stuur dan een e-mail naar energiewijzer@capelleaandenijssel.nl.

Informatieve sites:
Op diverse sites is al veel te vinden over subsidies en duurzaamheidsmaatregelingen. Hieronder treft u een aantal links aan naar informatieve websites:

 1. De WoonWijzerwinkel
  Op de website van de WoonWijzerWinkel vindt u alle informatie voor het verduurzamen van uw woning
 2. Energie Collectief Capelle
  Op de website van het Energie Collectief Capelle
 3. Milieu Centraal
  Op deze website vind u alles over energie en milieu in het dagelijks leven
 4. Nationaal Energiebespaarfonds
  Hier vindt u informatie over speciale leningen voor energiebesparende maatregelen voor zowel particulieren als verenigingen van eigenaren.

Recente berichten: