De 13 energiecoaches kunnen aan de slag. Zij gaan bewoners in Capelle helpen energie te besparen. De afgelopen periode hebben zij in drie cursusavonden alles geleerd over energie en besparen in en om huis én hoe zij andere bewoners het beste kunnen adviseren. Met een box vol met (gratis) energiebesparende artikelen, zoals ledlampen, tochtstrips en een douchewekker, geven zij gratis persoonlijk advies aan huis.

Wethouder Nico van Veen: ‘’Met de inzet van energiecoaches kunnen we bewoners bewuster maken van hun energieverbruik en de kosten. Met simpele maatregelen kan er al veel worden bespaard op de energierekening.’’

Duurzame upgrade Purmerhoek
De woningen in de Purmerhoek worden komend anderhalf jaar flink verbeterd door betere isolatie van de gevels en een nieuw verwarmings- en ventilatiesysteem. Dat betekent dat bewoners hun woning op een andere manier gaan gebruiken: het energieverbruik gaat omlaag terwijl het wooncomfort hetzelfde blijft. Bewoners waarvan de woning klaar is, krijgen bezoek van de energiecoach. Directeur Peter van Lieshout van Havensteder: Eerdere ervaringen van ons leren dat onze bewoners dankzij zo’n energieadvies daadwerkelijk op hun energiekosten gaan besparen. Goed voor de portemonnee dus én voor het klimaat.”

Gratis advies
Niet alleen in de Purmerhoek wordt flink geïsoleerd. Overal worden woningen energiezuiniger gemaakt. Voor al die woningen verandert daarmee iets in de manier van energieverbruik. Iedere inwoner van Capelle aan den IJssel, huurder of woningeigenaar, kan daarom een (gratis) adviesgesprek met een van de nieuwe energiecoaches aanvragen. Op die manier kunnen bewoners individueel besparen op hun energiekosten en kunnen we met elkaar besparen op het milieu.

Je kunt een gratis adviesbezoek aanvragen door te mailen naar capelle@energiebox.org, of door te bellen met de projectcoördinator Sheri Isidora: 06-1111 3301. Onze energiecoaches kijken ernaar uit om je te helpen besparen. Klik hier voor meer informatie