Sinds februari van dit jaar kan de Capelse woningeigenaar geld krijgen voor energiebesparende maatregelen aan het huis. Bij besteding van minimaal €100  in de webshop van de WoonWijzerWinkel  krijgt de woningeigenaar direct €90 korting.  Een waterbesparende doucheknop, LED-lampen of radiatorfolie: alles om de energierekening omlaag te krijgen.  Nico van Veen, wethouder Duurzaamheid: ‘Nu we door corona meer thuiswerken en daardoor meer energie verbruiken een extra reden om dit aanbod te bekijken. Energie besparen is altijd een goed plan. Doet u het niet voor het milieu, dan wel voor uw eigen portemonnee!’

Tot nu toe hebben 727 huishoudens gebruik gemaakt van het aanbod. Wethouder Van Veen: “Dit aantal is lager dan verwacht, want we hebben geld gereserveerd voor 1300 aanvragen. Dus het zou mooi zijn als we in de laatste maand van het jaar nog de rest van het geld kunnen uitgeven aan een duurzamer Capelle.”

€10 snel terugverdiend
Kleine aanpassingen leveren al snel geld op. Een ledlamp is bijvoorbeeld maar liefst 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder stroom dan een halogeenlamp. Het vervangen van één gloeilamp van 75 watt door een LED-lamp van 900 lumen levert je op jaarbasis ongeveer €8,20 op.

Hoe?
Het werkt simpel: de woningeigenaar doet een bestelling van minimaal € 100,- op de webshop van de WoonWijzerWinkel, het officiële en onafhankelijke energieloket van de gemeente Capelle, en ontvangt direct € 90,- korting. De bestelling wordt thuis afgeleverd en het energie besparen kan direct beginnen.

Kijk voor meer informatie op https://www.woonwijzerwinkel.nl/capelleaandenijssel/