Ben jij van plan om je woning te isoleren? Je kunt vanaf vandaag subsidie krijgen voor isolatiemaatregelen aan je koopwoning. De vergoeding bedraagt ongeveer 20% van de kosten. Vanaf 2 september 2019 kun je je subsidieaanvraag indienen. Door je woning goed te isoleren kun je flink energie besparen, en daarmee bespaar je geld op je energierekening. En een goed geïsoleerd huis is de basis om uiteindelijk aardgasvrij te wonen.

Subsidie voor particuliere woningeigenaren

Woningeigenaren die zelf in de woning wonen kunnen vanaf 2 september 2019 een subsidieaanvraag indienen via de website van Rijksdienst Ondernemend Nederland. Je krijgt subsidie voor het isoleren van je dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. Voorwaarde is dat je minimaal twee isolatiemaatregelen laat uitvoeren. De Subsidieregeling energiebesparing in huis (SEEH) is een landelijke regeling.

Voorwaarden

  • Je bent zelf eigenaar van de woning en woont ook zelf in de woning.
  • De isolatiemaatregelen zijn uitgevoerd vanaf 15 augustus 2019.
  • Je laat minimaal twee isolatiemaatregelen uitvoeren.
  • De isolatiemaatregelen voldoen aan de vereiste isolatiewaarden.
  • Voor elke maatregel geldt dat je een minimum aantal vierkante meters moet laten isoleren. Dit verschilt per woningtype. De eisen staan op de website van RVO.
  • Je krijgt voor een woning maar één keer subsidie. Wil je meer dan twee isolatiemaatregelen nemen. Vraag dan in één keer voor alle maatregelen tegelijkertijd subsidie aan. Heb jij of een vorige eigenaar al een keer eerder subsidie voor deze woning aangevraagd, dan kun je geen subsidie meer krijgen.
  • Je vraagt de subsidie aan nadat de maatregelen zijn uitgevoerd.
  • Je krijgt alleen subsidie voor het nemen van energiebesparende maatregelen in een bestaande woning. Je krijgt géén subsidie voor isolatie van een nieuwe aanbouw of een nieuwbouwwoning.
  • Je krijgt alleen subsidie voor maatregelen die je laat uitvoeren door een bedrijf en niet voor maatregelen die je zelf uitvoert.

Subsidie voor VvE’s
Ook voor een appartement binnen een VvE kun je subsidie aanvragen. Je kunt kiezen of je gebruik maakt van de SEEH voor eigenaar-bewoner of van de SEEH voor VvE’s. Stem je aanvraag dan af met de VvE. Misschien heeft de VvE al plannen voor maatregelen. Je kunt voor je woning maar één keer een SEEH-subsidie krijgen. Als de VvE al subsidie heeft ontvangen voor het hele gebouw, kun jij geen individuele subsidie meer krijgen.

Kijk voor alle voorwaarden en details op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.