Het bedrijfsleven staat te springen om jong technisch talent. Ook voor energietransitie zijn er de komende jaren veel handjes nodig. Vrijdag ondertekenden het IJsselcollege, het Comenius College en Melanchton Berkenrode daarom samen met vertegenwoordigers van het MBO, het bedrijfsleven en de gemeente Capelle aan den IJssel de Intentieverklaring voor Sterk Techniek Onderwijs.

Samen willen we ervoor zorgen dat de technische sector in de regio goed opgeleid en voldoende personeel krijgt. Verder willen we leerlingen van basisscholen en van middelbare scholen enthousiast krijgen voor het ontzettend gave techniekvak. Ook is er aandacht voor de professionalisering van techniekdocenten. De energietransitie is één van de thema’s waar de partijen zich de komende jaren op richten als het gaat om Sterk Techniek Onderwijs.

Door de Rijksoverheid wordt per jaar 100 miljoen extra geïnvesteerd in techniekonderwijs op het vmbo. Dit geld is voor 2020-2023 beschikbaar voor de uitvoering van regionale plannen van vmbo-scholen, mbo-instellingen, het bedrijfsleven en regionale overheid. De intentieverklaring Sterk Techniek Onderwijs is bedoeld als ondersteuning van de plannen van de vmbo scholen in onze regio.