Cursus voor VvE-bestuurders

VvE Belang organiseert in opdracht van de gemeente Capelle een driedaagse cursus voor VvE-bestuurders. De bijeenkomsten zijn op 21 en 28 maart en 4 april, steeds in de middag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Tijdens de drie cursus- en trainingsmiddagen gaat u actief aan de slag met het proces van verduurzaming. De eerste middag staat in het teken van juridische zaken; de tweede middag gaan we het hebben over de technische kant van het proces. De derde middag behandelen we een concrete casus. Na afloop kunt u met alle handvatten die u hebt gekregen aan de slag!

Programma

Dag 1: 21 maart. Juridische zaken; hoe creëert u draagvlak?

Dag 2: 28 maart. De technische mogelijkheden om uw complex te verduurzamen.

Dag 3: 4 april. U krijgt enkele voorbeelden waaruit blijkt hoe essentieel bewonerswensen in het proces zijn, en een aantal tools waarmee u een inventarisatie van bewonerswensen kunt houden.

Alle deelnemers ontvangen na de driedaagse cursus een certificaat.

Na de cursus

  • kunt u uw splitsingsakte lezen en begrijpen;
  • heeft u een goed beeld van de stappen in het besluitvormingsproces m.b.t. verduurzamingsmogelijkheden. U krijgt tips voor het creëren van draagvlak;
  • weet u welke technische mogelijkheden (waarschijnlijk) toepasbaar zijn bij uw gebouw;
  • bent u op de hoogte van de belangrijkste financierings- en subsidiemogelijkheden;
  • bent u in staat de eerste onderzoek te doen naar verduurzamingsmogelijkheden en bewonerswensen.

Na de cursus heeft u veel kennis en praktische handvatten om – samen met uw mede-eigenaren – een goed stappenplan te maken waarmee u uw gebouw kunt verduurzamen. Op een realistische en overzichtelijke manier!

De cursus is gratis voor Capelse VvE-bestuurders.

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk.