Isoleren en duurzaam verwarmen
Wist u dat bijna de helft van uw energierekening bestaat uit kosten voor verwarming? U kunt dus gemakkelijk geld besparen door minder te verwarmen. Dat begint met een goed geïsoleerde woning.

U kunt uw appartement ook op een meer duurzame manier verwarmen. Op dit moment verwarmen en koken veel bewoners in Capelle met (aard)gas. In Nederland is afgesproken dat we in 2050 geen (aard)gas meer gebruiken in woningen. Het is daarom belangrijk om nu al na te denken over een (aard)gasvrije toekomst. 2050 is dichterbij dan het klinkt.

Programma
In deze online bijeenkomst informeert de gemeente u over de warmtetransitie in Capelle en welke voor de hand liggende oplossingen per gebied zij nu ziet. De WoonWijzerWinkel geeft een beeld van verschillende warmtetechnieken. Voorbeelden hiervan zijn elektrische warmtepompen en zonneboilers.

  • Hoe werken deze technieken?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van deze technieken?
  • Welke financierings- en subsidiemogelijkheden zijn er?
  • Waar moet u op letten met uw VvE?

Het programma ziet er als volgt uit:

19:15 – 19:30 : Inloop
19:30 – 19:40 : Welkomstwoord van Suzan Mannens (gemeente Capelle aan den IJssel)
19:40 – 20:00 : De warmtetransitie in Capelle, door Mirella Sterrenburg (gemeente Capelle aan den IJssel)
20.00 – 20.30 : Warmtetechnieken en VvE’s, door Mesdita Seji (WoonWijzerWinkel)
20:30 – 20:45 : Ervaringen met WKO, door Robert Rosbergen (VvE Rijckevorsel)
20.45 – 21.00 : Tijd voor vragen

Deze online bijeenkomst is voor alle besturen, beheerders en eigenaren van appartementen van VvE’s in Capelle. De bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.

Deelname aan deze avond is gratis. U kunt zich tot 8 juli 12.00 uur aanmelden via onderstaand formulier. Vervolgens ontvangt u een link voor toegang tot de online bijeenkomst.