Ga jij ook van de zomer naar een zonnige bestemming met de auto? Zorg dan dat je met de juiste bandenspanning op pad gaat. In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks ca. 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Daarnaast maakt rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder; een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband.

Tijd voor actie!

Met de service ‘Band op Spanning’ wordt een steentje bijgedragen aan een schonere en veiligere samenleving. De gemeente ondersteunt dit initiatief en biedt alle bezoekers van het parkeerterrein bij de Koperwiek (kant Albert Heijn) en PicassoPassage deze service kosteloos aan.

Hoe werkt het?

Servicemedewerkers van Band op Spanning staan 9 juli gedurende de dag op de parkeerterreinen. Daar zullen zij de automobilisten aanspreken over deze gratis service. Iedere gecontroleerde auto krijgt een kaartje onder de ruitenwisser met daarop een overzicht van de metingen en besparingen. Ook vermelden zij de door de fabrikant geadviseerde bandenspanning. Dan weet je precies hoeveel spanning je de volgende beurt op jouw banden moet zetten!

Heeft u vragen?

Kijk voor meer informatie op www.bandopspanning.nl.
Met vragen kunt u mailen naar: info@bandopspanning.nl