Meer hergebruik van grondstoffen

We hergebruiken veel meer grondstoffen doordat er steeds meer mogelijkheden komen om afval gescheiden aan te bieden. Ook krijgen spullen steeds vaker een tweede leven door de Kringloopwinkel, het Repair Café, de Speel-o-theek, de voedselbank en de ophaaldienst Byewaste. In Capelle streven we naar een gemiddeld afvalscheidingspercentage van huishoudelijk afval van 60%. In 2022 was dit 54%.

Wat heeft de gemeente gedaan?

De gemeente werkt samen met verschillende organisaties om afval te voorkomen, zoals de Kringloopwinkel, het Repair Café, de voedselbank, de Speel-o-theek en de ophaaldienst Byewaste. Er zijn vanuit marktonderzoek circulaire kansen voor bedrijven geformuleerd en er zijn bedrijfsmatige reststromen in kaart gebracht. Er is gewerkt aan kennisuitwisseling over de circulaire economie in de stad door onder meer een symposium voor ondernemers. De gemeente heeft communicatie ingezet om  subsidies bekend te maken.

Monitor Programma Duurzaamheid 2022

In de Monitor Programma Duurzaamheid 2022 leest u meer over de activiteiten die zijn ondernomen om Capelle aan den IJssel een duurzame, groene en schone stad te maken in 2050. Ook vindt u de resultaten hierin terug.