1 Lekker warm? Weg met de tocht

Niks fijner na een drukke dag dan ontspannen op de bank. Met warme voeten en graag zonder tocht. Met het dichten van kieren en naden komt u al een heel eind. En u houdt rond de 200 euro over per jaar. Iets om op te pakken deze maand?

Heeft u een laag inkomen, hoge energierekening en een slecht geïsoleerd huis? Vraag dan een bezoek van een gratis Energieklusser aan.

Isoleren of dubbel glas helpt ook enorm. U bespaart honderden euro’s in een jaar. En er is subsidie voor. Anders kunt u via het Warmtefonds soms met 0% rente lenen. In de agenda zetten voor na de zomer?

2 Voorbereid op de toekomst? Weg met de hitte en wateroverlast

‘s Zomers willen we lekker buiten spelen, eten en genieten van de zon. Maar graag zonder de hitte en wateroverlast van tegenwoordig. Heeft u geen tuin? Vraag een gratis geveltuintje aan bij de gemeente. Heeft u er wel een, dan doet een beetje groen wonderen. Groen verkoelt een tuin al gauw met vijf tot tien graden. Minder tegels helpt heel goed tegen wateroverlast. En een regenton ook.

Wist u dat er subsidies voor meer groen en regentonnen zijn? Zo is er subsidie voor vanuit de gemeente (inclusief korting op regentonnen) en vanuit de provincie (voor bedrijven).

U kunt ook een gratis geveltuin aanvragen bij de gemeente.

3 Niet te duur? Weg met de geldvreters

We gooien veel geld het raam uit zonder dat we het door hebben. Denk aan apparaten die stroom vragen terwijl ze niet eens aan staan. Dat kost tegenwoordig wel 300 euro per jaar. Nieuwe spullen zijn ook geldvreters. Kleren, een fiets, speelgoed. Verkoop ze, ruil ze of maak anderen er blij mee. Of u krijgt juist spullen van familie, buren of vrienden. Dat scheelt heel veel.

Kijk verder hoe opruimen u flink wat kan opleveren.