Voor wie?

U kunt de subsidie aanvragen als u huurder, eigenaar, VvE of pachter bent van een gebouw in de gemeente Capelle aan den IJssel. Bent u huurder of pachter en gaat het om een groen dak, groene gevel en groene erfafscheiding, dan heeft u ook toestemming van de eigenaar nodig.

Waarvoor krijgt u subsidie?

Groen

U kunt subsidie aanvragen voor:

  • een groen dak van minimaal vier vierkante meter
  • een groene gevel van minimaal vier strekkende of vierkante meter
  • een groene erfafscheiding die een schutting vervangt en die grenst aan de openbare ruimte van minimaal vier strekkende meter

De subsidie is voor het ontwerp, de aanleg en de materiaalkosten van een groen dak en groene gevel. Voor een groene erfafscheiding gaat het om de beplanting en materiaalkosten.

Water

U kunt daarnaast korting aanvragen voor de aanschaf van een regenton bij Het Regent Tonnen en voor het afleveren en het aansluiten van de regenton op een regenpijp door Het Regent Tonnen.

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?

Voor 2024 is het subsidieplafond € 50.000,-, waarvan € 45.000,- voor groene daken, gevels en erfafscheidingen en € 5.000,- voor regentonnen.

Groen

  • De subsidie voor een groen dak is € 25,- per vierkante meter tot maximaal 50% van de kosten.
  • Voor een groene gevel krijgt u € 50,- per strekkende meter tot maximaal 50% van de kosten. Maakt u gebruik van modulaire cassettes dan krijgt u € 50,- per vierkante meter tot maximaal 50% van de kosten.
  • De subsidie voor een groene erfafscheiding is 35% van de kosten voor het materiaal en de beplanting.

Water

Schaft u een regenton aan bij Het Regent Tonnen, dan krijgt u 25% korting op de ton zelf en 25% korting op het bedrag dat door Het Regent Tonnen in rekening wordt gebracht voor het afleveren van de regenton en het op een regenpijp aansluiten. U krijgt deze korting niet via de gemeente uitbetaald, deze wordt verrekend bij de aankoop via Het Regent Tonnen.

Bekijk de volledige regeling en voorwaarden

In deze pdf leest u de volledige regeling en voorwaarden die ook dit jaar nog gelden.

Aanvragen

Vult u voor het aanvragen van de subsidie voor een groen dak, groene gevel of groene erfafscheiding dit aanvraagformulier (pdf) in en stuur de gevraagde stukken mee. Het aanvraagformulier moet zijn ingediend, voordat de activiteit wordt uitgevoerd.

Voor de korting op de regentonnen en het afleveren ervan, en het aansluiten op uw regenpijp, vult u het aanvraagformulier in op de website van Het Regent Tonnen.