Gratis handige hulp

De Energieklussers bekijken samen met u of u kunt besparen door bijvoorbeeld tochtstrips, radiatorfolie, ledlampen of brievenbusborstels te plaatsen. De Energieklussers plaatsen de materialen meteen. U hoeft daarvoor niet te betalen. Na afloop krijgt u tips over hoe u nog meer energie kunt besparen.

De klussers hebben al meer dan duizend Capellenaren geholpen bij het verlagen van hun energierekening. De 1000ste was Dide Kornet.

Hoe herkent u de Energieklussers

De Energieklussers dragen een jasje met het logo van de gemeente en van Duurzaam Capelle. Zij hebben altijd een identiteitskaart mee. Vraag daar dus naar als u het niet vertrouwt. De klussers vragen nooit om geld, een handtekening of wat uw salaris is.

Energieklussers gemist?

De Energieklussers komen naar straten toe, waar veel mensen met een laag inkomen, hoog energieverbruik en een slecht of matig geïsoleerd huis wonen. De Energieklussers doen een briefje bij u in de bus als u niet thuis was. Heeft u ze gemist? Vraag dan alsnog een bezoek van de klussers aan via deze pagina. Let op: het aantal bezoeken is beperkt.

Handige tips om te besparen

Bekijk hoe u zelf energie kunt besparen, gratis of met een paar slimme aankopen.

Capels Winteroffensief

De Energieklussers zijn onderdeel van het Capelse Winteroffensief. Dit offensief bestaat uit vier acties:

  1. Energieklussers voor Capellenaren met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum, een hoge energierekening en een slecht of matig geïsoleerd huis (label D, E, F of G)
  2. Energievouchers voor isolatie voor woningeigenaren met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum, een hoge energierekening en een slecht of matig geïsoleerd huis (label D, E, F of G)
  3. Energieadvies voor VvE’s
  4. Energiemaatregelen voor huurders door woningcorporaties

Handige link: hoe hoog is het sociaal minimum?

Bezoek Energieklussers aanvragen

Hieronder kunt u een bezoek van de Energieklussers aanvragen. Let op: het aantal bezoeken is beperkt!

  • Inschrijfformulier