Oude gebruikte en kapotte spullen om weg te gooien

Capellenaren kunnen hun oude boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed, textiel, oude matrassen en meer gratis thuis laten ophalen door Byewaste. Vaak verdwijnen de spullen bij het restafval, maar meestal kunnen ze prima worden hergebruikt of gerecycled. Byewaste werkt tegenwoordig samen met A&M recycling en verwerkt uw spullen volgens de hoogste normen. U maakt eenvoudigweg een ophaalafspraak met Byewaste, u hoeft er niet voor thuis te blijven.

Oude prima spullen die u niet meer nodig heeft

Denk dan aan Marktplaats en u verdient een beetje. Vraag ook vrienden en familie of zij wellicht nog iets kunnen gebruiken van wat u weg doet, want tegenwoordig zijn gebruikte spullen weer helemaal oké. Of breng uw spullen en speelgoed naar de kringloopwinkel. U kunt er bijna alles kwijt. Ophalen is ook mogelijk.

Vergeet ook de vrijmarkt niet op Koningsdag. Zeker voor speelgoed is dit vaak een succes. Speelgoed waar uw kind niet meer mee speelt of geen interesse in heeft, kan een ander kind blij maken. Lego, spellen, boekjes; dat blijft onverminderd populair. In Capelle aan den IJssel kunnen kinderen op de kinderkleedjesmarkt tweedehands spullen verkopen. Dat kan vanaf het bruggetje bij de Lijsterflats tot de Slotlaan.

Kringloopwinkel Het Goed 
Kanaalweg 49, 2903 LS Capelle aan den IJssel. Dagelijks open van 10-18 uur, op zaterdag van 9-17 uur, op zondag gesloten.
RataPlan
Meeuwensingel 101, 2903 TE Capelle aan den IJssel. Dagelijks open van 9-17 uur op zaterdag van 10-17 uur, op zondag van 12-17 uur.
Speel-o-theek Berend Botje
Samen delen, lekker spelen. De Linie 5 B, 2905 AX Capelle aan den IJssel. Geopend op dinsdag van 9-11 en 15.30-17  uur. Op woensdag van 13-15 uur en op donderdag van 09-11 en 19-20 uur.

Kapotte spullen waar u liever niet vanaf wilt

Heeft u een kapotte broodrooster, lamp, föhn, fiets, naaimachine, speelgoed of een ander apparaat? Niet weggooien, maar kom langs bij het Repair Café. Het Repair Café in Capelle aan den IJssel is het duurzaamste in Nederland.

Middelwatering
Buurthuis De Fluiter, Wiekslag 3. Elke donderdagmiddag van 14-17 uur
Schollevaar
Huis van de Wijk, Stationsplein 20 (ingang achterzijde). Elke eerste zaterdag van de maand van 10-12.30 uur