Mijn naam is Yke Rippen. Ik ben sinds begin 2024 voor VvE’s actief aan de slag voor de gemeente Capelle aan den IJssel. Mijn ervaring ligt voornamelijk in de aanpak van projecten in het binnenstedelijk gebied gericht op woningverbeterings- en verduurzamingsaanpakken binnen de particuliere woningvoorraad en voornamelijk in complexmatige bouw (VvE’s).

Ik werk al meer dan twintig jaar samen met VvE’s. Vooral op het gebied van de verduurzaming, de financiering en de subsidie aanvragen. Elke VvE is uniek, maar veel van de voorkomende situatie heb ik natuurlijk wel meegemaakt. Toch is het telkens weer nieuw! De complexiteit, de organisatie, de knelpunten maar ook de betrokkenheid, de goede verhalen en de successen.

Samen op zoek naar de juiste aanpak voor de VvE is mijn uitgangspunt, en de agenda volgen van de VvE. Luisteren naar de wensen van de woningeigenaren binnen de VvE is belangrijk. Vervolgens samen met hen kijken naar de beste oplossingen die passen binnen het budget en toch een belangrijke stap zetten in deze tijd van energietransitie.

Op vrijdagen (10.00 uur tot 12.00 uur) ben ik aanwezig in het Energieloket om samen met u onder het genot van een kopje koffie aandacht te besteden aan uw VvE.

Ik kom graag met u in contact om kennis te maken met u en uw VvE! Voor advies of om u in contact te brengen met partijen die u verder kunnen helpen, zoals het Energie Collectief Capelle en het Regionaal Energieloket.

Dus bent u een bewoner of bestuurder van een VvE en zoekt u informatie om te kunnen starten met verduurzamen, heeft u hulp nodig bij de financiering of heeft u technische vragen? U kunt uw vraag stellen aan mij. Ik ben bereikbaar via y.rippen@capelleaandenijssel.nl of 06-30384880.

Het komende jaar zal ik zelf ook actief contact zoeken met VvE’s. Er worden gedurende het jaar informatiebijeenkomsten georganiseerd over thema’s en voor buurten.
Ik hoop u spoedig te zien!