Duurzaamheidsagenda 2015-2018

Capelle aan den IJssel is een levendige stad in ontwikkeling. In 2015 heeft Capelle de titel: De Groenste Stad van Nederland’’ gekregen. De komende jaren willen wij samen met u werken aan een groene en gezonde leefomgeving. Samen met bewoners, bedrijven, organisaties & scholen werken we aan duurzame projecten om energie te besparen, duurzame energie op te wekken en onze gemeente verder te verduurzamen en te vergroenen.

De uitvoering van de samenwerkingsprojecten gebeurd door verschillende partijen uit en in het veld. Met veel enthousiasme zijn de projectgroepen ook in het afgelopen jaar aan de slag gegaan en zijn concrete acties uitgevoerd. Dit doen we vanuit een 7-tal thema’s: Energiecampagne Wonen, Energieke Scholen, Duurzame VvE’s, Groenere Tuinen, Platform Duurzaamheid, Greendeal Zorg en Buitensport. Vanuit elk thema worden door een team van medewerkers en vrijwilligers activiteiten en acties georganiseerd om u te stimuleren en te begeleiden in organisatie en uitvoering bij het nemen van duurzame maatregelen in en om uw huis.

Heeft u een tip of een goed idee? Neem dan contact met ons op! Wij stimuleren initiatieven vanuit de bewoners van harte! U kunt uw tip of idee e-mailen aan: duurzaam@capelleaandenijssel.nl