We gooien samen bergen afval weg en dat is natuurlijk zonde. Gelukkig kunnen we tegenwoordig veel producten recyclen. Zo wordt er weer iets nieuws van gemaakt. Dat is het mooie van recycling!

De persoonlijke afvalkalender geeft een duidelijk overzicht van de dagen waarop Irado (de afvalinzamelaar in in Capelle) op jouw adres de minicontainer voor restafval, groente-, fruit- en tuinafval, oud papier komt legen en in sommige gevallen ook plastic verpakkingsafval komt ophalen.

Repair Café
Sta jij op het punt om jouw kappotte koffiezetapparaat of fiets weg te gooien? Ga dan eerst met jouw apparaten naar het Repair Café. Het Repair Café Capelle is het duurzaamste Repair Café van de meer dan 400 locaties in Nederland. Afgelopen jaar zijn de meeste reparaties uitgevoerd op de locatie aan de Wiekslag. Inmiddels is er in Schollevaar een tweede locatie geopend.

Middelwatering
Buurtcentrum De Fluiter, Wiekslag 3.
Elke donderdagmiddag van 14.00-17.00 uur.

Schollevaar
Huis van de Wijk, Stationsplein 20 (ingang achterzijde).
Elke eerste zaterdag van de maand van 10.00-12.30 uur.

Byewaste
Capellenaren in de wijken Schenkel, Capelle West, Fascinatio en ’s-Gravenland kunnen hun oude boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel sinds mei 2021 thuis laten ophalen. Vaak verdwijnen deze spullen bij het restafval, terwijl deze afgedankte spullen nog prima kunnen worden hergebruikt of gerecycled.

Download de Byewaste-app (voor iOs en Android) gratis. Met behulp van deze app kan een afspraak gemaakt worden voor de afhaalservice aan huis. De spullen die opgehaald moeten worden, mogen in een eigen zak of doos waar de sticker opgeplakt kan worden. Vervolgens kan je de spullen op de ophaaldag voor de deur plaatsen, zodat kringloopwinkel Het Goed de spullen kan ophalen. Thuisblijven is niet nodig!
Uitsluitend boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel kunnen met deze service worden opgehaald. Voor grote spullen en grofvuil kan men een grofvuilafspraak maken via Irado.