Tijdens de cursus is er aandacht voor bouwkundige, juridische en financiële zaken. De cursus vindt plaats op woensdag 25 oktober, maandag 30 oktober en dinsdag 14 november van 13.00 uur tot 17.00 uur. Deelname is gratis. We organiseren de cursus samen met Stichting VvE Belang.

Wat gaat u doen?

Tijdens de drie middagen gaat u actief aan de slag met het proces van verduurzaming. Dit onder begeleiding van vakspecialisten die aan de hand van praktijkopdrachten uw kennis toetsen. De eerste middag staat in het teken van juridische zaken. De tweede middag gaat over de technische kant van het proces. De derde middag behandelen we de procesmatige aspecten.

Na de cursus
– kunt u uw splitsingsakte lezen en begrijpen;
– heeft u een goed beeld van de stappen in het besluitvormingsproces met betrekking tot verduurzamingsmogelijkheden. U krijgt tips voor het creëren van draagvlak;
– weet u welke technische mogelijkheden waarschijnlijk toepasbaar zijn bij uw gebouw;
– bent u op de hoogte van de belangrijkste financierings- en subsidiemogelijkheden;
– bent u in staat het eerste onderzoek te doen naar verduurzamingsmogelijkheden en bewonerswensen.

Als u de cursus heeft gevolgd, heeft u veel kennis en praktische handvatten om – samen met uw mede-eigenaren – een goed stappenplan te maken waarmee u uw gebouw kunt verduurzamen. Op een realistische en overzichtelijke manier.

Bekijk het programma en meld u aan voor de cursus