De gemeente Capelle gaat de komende jaren de Capellenaar ondersteunen bij het verduurzamen. We noemen dit het Capels Isolatie Plan, afgekort CIP. De ondersteuning gebeurt in drie etappes. De eerste groep bestaat uit jaren ’50 en ’60 woningen. Groep 2 bestaat uit jaren ’70 en ’80 woningen. De derde groep bestaat uit woningen gebouwd voor 1950. Voor alle doelgroepen geldt dat de WOZ-waarde van de woning onder het gemeentelijk gemiddelde moet zitten van € 336.000 (peildatum 2022).

Helpdesk voor subsidie-aanvraag

Er komt ook een helpdesk voor de Capellenaar. Hier kunt u hulp krijgen bij het aanvragen van subsidies van zowel de gemeente als die van het Rijk. We willen het u zo makkelijk mogelijk maken. Er zijn vanuit de overheid ook subsidies voor het isoleren van uw huis. Hiervan kunt u ook gebruik van maken, bovenop de subsidie van de gemeente. Dit maakt het extra aantrekkelijk om te verduurzamen.

Subsidie voor meerdere maatregelen

Voor de eerste groep verwachten wij de extra subsidie te kunnen aanbieden vanaf september 2024. Capellenaren met een grondgebonden koopwoning in die doelgroep kunnen tot 50% subsidie krijgen op verduurzamingsmaatregelen.

Er geldt wel een maximum van €4.000 per deelnemer. Dit geeft meer dan genoeg ruimte om uw dak, vloer, spouwmuur of glas te verduurzamen. Vaak vallen de kosten voor deze verduurzamingsmaatregelen ver onder het maximumbedrag. Wellicht bent u toe aan een (hybride)warmtepomp. Dan kunt ook een deel van die kosten vergoed krijgen met deze subsidieregeling.

Bovenop de hierboven genoemde subsidieregeling kunt u de ISDE Rijkssubsidies stapelen.
Laat u meerdere maatregelen uitvoeren, dan verdubbelt het ISDE-subsidiebedrag.
Voor informatie kunt u terecht bij de helpdesk. Zodra deze online is, melden we dat op www.duurzaamcapelle.nl.

Volledig ontzorgd

De gemeente Capelle heeft inmiddels de Europese aanbesteding gepubliceerd voor het Capels Isolatie Plan. In juli verwachten wij een voorlopige handtekening te kunnen zetten om een samenwerking aan te gaan met een partner voor deze opgave. We verwachten dat dit in augustus 2024 definitief wordt om per 1 september te kunnen starten.

De partner zal zich inzetten om de deelnemers van A tot Z te ontzorgen. Zo maken ze een scan van de woning om te bepalen welke maatregelen er nodig zijn. In goed overleg vraagt de partner offertes op bij vooraf goedgekeurde partijen die de maatregelen kunnen uitvoeren. Na het uitvoeren van de maatregelen krijgt u van de partner een rapport met de genomen maatregelen en de situatie zoals die voor die tijd was. Dit heeft u nodig voor het aanvragen van de ISDE-subsidie bij de Rijksoverheid.

Op weg naar aardgasvrij

In 2050 moet Nederland, en dus ook Capelle, aardgasvrij zijn. Dit begint voor ieder huishouden met het klaarmaken van de woning voor een andere manier van verwarmen. Maak uw plan voor de komende jaren. Gaat u bijvoorbeeld over een tijdje verbouwen of verhuizen? Dan kunt u alvast met isolatie aan de slag of een elektrische kookplaat aanschaffen. Is de cv-ketel stuk en woont u op een plek waar geen stadsverwarming komt? Vervang ‘m dan voor een (hybride) warmtepomp.

Lees ook

Capellenaren krijgen extra hulp bij verduurzamen van hun woning met aantrekkelijke lening
Uw huis isoleren met subsidie (ISDE-regeling)
Isoleren hoeft niet veel te kosten