Groen is goed voor uw mindset en gezondheid

Breng de natuur dichterbij met een groene tuin of groen balkon. Dat is goed voor uw fysieke en mentale gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een tuin minder gezondheidsklachten hebben. Ook zijn mensen gelukkig tussen het groen en voelen ze zich  minder eenzaam. Bijvoorbeeld door met anderen in de tuin te werken en te zitten. Of door een wandeling te maken in een groene buurt.  

Een groene omgeving nodigt uit om meer te bewegen en te ontspannen. Bezig zijn in de tuin of op het balkon geeft energie, maar ook rust en minder stress. Daarnaast is de luchtkwaliteit in een groene omgeving beter. Door het groen in uw tuin of op uw balkon vermindert de CO2-uitstoot. U krijgt er frisse zuurstof voor terug.  

Fijn leven in een groene omgeving

Op warme dagen is een groenere omgeving koeler dan een versteende plek. Planten en bomen helpen de temperatuur te verlagen. Groene daken, geveltuinen en groene gevels dragen daar ook aan bij. Door een groene tuin heeft u minder snel te maken met bijvoorbeeld wateroverlast. Het is daarom handig om slim om te gaan met water. Vang water in de tuin op met bijvoorbeeld een regenton, vijver, groene borders of waterdoorlatende verharding. Hierdoor voorkomt u dat het riool overstroomt bij flinke buien. 

Bomen, hagen en groene muren houden  rumoer van de buurt tegen. Het dempt geluiden. In de plaats daarvan hoort u geluiden van vogels en andere beestjes in de  tuin.  Wist u dat een groene gevel of groen dak isolerend werkt? Door de bedekte muur of het bedekte dak blijft het in de winter langer warm in huis en in de zomer langer koel. Ook verhoogt een groene tuin of groen balkon de waarde van uw huis.