Het Noodfonds kan een deel van de energierekeningen betalen van oktober 2022 tot en met maart 2023. U kunt een aanvraag doen tot en met 30 april 2023.

Voor wie?

U komt in aanmerking voor het noodfonds als u een bruto-inkomen van minder dan € 2.980,- voor een alleenstaande of € 4.180,- voor samenwonenden. U hebt een eigen contract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier. En uw rekening is hoger dan 10 tot 13 procent van uw bruto-inkomen.

Doe de check

Wilt u snel weten of u de bijdrage kunt krijgen? Doe dan de check op geldfit.nl/tijdelijk-noodfonds-energie.

Aanvragen

Kunt u de bijdrage van het noodfonds krijgen? Vraag deze dan zelf aan via noodfondsenergie.nl. U heeft hiervoor uw Digid nodig. Dit kan tot en met 30 april 2023.

Lukt het u niet om de aanvraag te doen? Vraag hulp van familie of bekenden of ga naar een wijkwinkel bij u in de buurt. Daar helpen de vrijwilligers u graag. Kijk voor de adressen en openingstijden van de wijkwinkels op welzijncapelle.nu/wijkwinkels of bel 010 – 707 49 00.

49 miljoen euro

Het noodfonds is een initiatief van vier grote energiemaatschappijen en de Nederlandse Schuldhulproute en SchuldenlabNL. Samen met wat kleinere energiebedrijven stortten zij 24,5 miljoen euro in de pot. De Rijksoverheid legt voor elke euro die het bedrijfsleven inlegt ook een euro in. In totaal zit er 49 miljoen euro in het fonds.