Tot nu toe mocht u hiervoor maximaal 75% van de leensom gebruiken. Het resterende deel moest worden geïnvesteerd in een andere energiebesparende maatregel. Dat is nu niet meer nodig. Door de aanpassing van deze maatregel vereenvoudigd en stimuleert het fonds verduurzaming voor eigenaar-bewoners en VvE’s.

Volgende stap na isolatie

Zonnepanelen aanschaffen via de (VvE) Energiebespaarlening is een populaire maatregel voor woningen of appartementencomplexen die voldoende zijn geïsoleerd. Eigenaar-bewoners en VvE’s kunnen nu het volledige leenbedrag voor zonnepanelen gebruiken. Dat kan via het Warmtefonds tegen een aantrekkelijke rente en zonder verborgen kosten.

Fondsmanager Frank Nivard: “Steeds meer woningeigenaren zoeken na isolatie alleen nog aanvullende financiering voor zonnepanelen. Dat kan nu bij het fonds, zonder aanvullende voorwaarden. Zo willen we de energietransitie voor de gebouwde omgeving nog laagdrempeliger maken en een stap verder brengen.”

Verder toegankelijk

Om de toegankelijkheid verder te vergroten verlaagde het fonds, ook per 1 juni, het minimale leenbedrag voor de Energiebespaarlening van €2.500 naar € 1.000 euro. Daarnaast krijgen aanvragers meer vrijheid bij het kiezen van de looptijd van de lening. De Energiebespaarlening is nu ook aan te vragen voor woningeigenaren van 75 jaar en ouder. En boetevrij aflossen is kosteloos mogelijk.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op de website van Warmtefonds.

Bron: nieuwsitem van Warmtefonds