Vorig jaar wipten Capellenaren maar liefst 4451 tegels. Hiermee kwam er ruim vierhonderd vierkante meter aan groen bij in Capelle. Wethouder Sjoerd Geissler legt uit: “Tegels kunnen erg warm worden en ze nemen geen water op. En zo geven tegels ruim baan aan hitte en wateroverlast. Meer groen is goed voor de stad. Daarom hopen we dit jaar het aantal gewipte tegels van vorig jaar te overtreffen!”

Groen maakt mensen blij

Een groenere leefomgeving heeft een positief effect op de mentale gezondheid van mensen. En net zo profiteren kinderen van meer groen thuis en op het schoolplein. Ze kunnen zich vaak beter concentreren en maken minder ruzie. Ook wordt het spelen aangenamer op een groen plein, doordat het bij hitte minder heet wordt. Bij hevige regenval ontstaat er minder overlast van water.

Kindercollege maakt de stad leuker

Het Capelse Kindercollege bestaat uit kinderburgemeester Taras Galagan, loco kinderburgemeester Jade Deleye en de kinderwethouders Joas Bergwerff, Chrys Isri, Anne Kraak, Henrick Verhoef en Aida Maulen. Yoyo Zhang is als oud-kinderwethouder assistent-begeleider van het kindercollege. Dit kindercollege zet zich in om Capelle onder andere leuker te maken door te kijken of er meer speelplekken kunnen komen.

Iedereen kan meedoen met tegelwippen

Meedoen door tegels te wippen kan vanaf 21 maart tot en met 31 oktober 2023. Tot die tijd zijn er tal van activiteiten waar Capellenaren, ondernemers, scholen en verenigingen aan mee kunnen doen. Denk aan buurtacties, groenmarkten, planten- en zaaiacties. Ook kan er gebruik worden gemaakt van de Tegeltaxi. Geef het aantal gewipte tegels plus een bewijsfoto op via nk-tegelwippen.nl en ze worden opgeteld bij de Tegelstand van Capelle en van het totaal.

Lees verder over hoe u kunt meedoen met het NK Tegelwippen en de Tegeltaxi.

Wilt u op de hoogte blijven van het NK en meer duurzaam nieuws, schrijf u dan hieronder in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Duurzaam Capelle.