Het hogere doel van het NK Tegelwippen

Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, is Nederland beter bestand tegen extreme regen en hitte. En dat geldt ook voor onze eigen gemeente. Het NK Tegelwippen sluit dan ook goed aan bij de klimaatdoelstellingen van Capelle aan den IJssel.

Samen maken we de stad groener

Samen met de Capellenaren willen we aan de slag om zoveel mogelijk stenen te vervangen door groene (gevel)tuinen. Zo wordt onze stad veel mooier en aangenamer om in te wonen. Met minder hitte op warme dagen en minder wateroverlast door stevige regenval. Klimaatbestendiger dus. En het is ook nog eens goed voor de bijen en andere insecten en dieren.

Meedoen

De kick-off van het NK Tegelwippen is op 21 maart. Doe jij ook weer mee? Meld je snel aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Nu alvast meer weten? Kijk op www.nk-tegelwippen.nl

Wat te doen met de gewipte tegels?

U kunt ze decoratief opstapelen en er een pot met bloemen op zetten. Maar u kunt ze ook gratis inleveren bij de milieustraat of laten ophalen door de Tegeltaxi van de gemeente.

Milieustraat

U vindt de milieustraat aan de Groenedijk 12 in Capelle aan den IJssel (elke werkdag open van 8:00 tot 16:00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur). Meer informatie via irado.nl.

Laten ophalen door de Tegeltaxi

Vraag de Tegeltaxi aan via irado.nl, voeg de bevestigingsmail van het NK Tegelwippen toe en geef aan hoeveel tegels u wilt laten ophalen (maximaal 200). De tegels worden binnen 5 werkdagen bij u opgehaald. U hoeft hiervoor niet thuis te blijven.