Meer aandacht voor biodiversiteit en duurzaamheid

Bij de keuze van nieuwe planten en bomen kiezen we zoveel mogelijk voor ‘kleur en fleur’ en variatie. Dat betekent dat we andere soorten aanplanten dan voorheen. Ook houden we rekening met duurzaamheid. Zo kiezen we bijvoorbeeld voor soorten die minder water nodig hebben. De hortensia planten we vanaf nu niet meer, want deze soort heeft veel water nodig bij droge periodes. Ook planten we bomen en planten die aantrekkelijk zijn voor de diertjes en insecten.

Waarom de winterperiode het meest geschikt is

In deze periode is de natuur ‘in rust’. Bomen en planten zijn in een soort winterslaap en laten hun blad vallen of sterven bovengronds af. In deze periode hebben planten en bomen minder voeding en water nodig. En doordat ze minder bladeren hebben en de zon minder fel schijnt, verdampen ze minder water.

Daarnaast valt er in deze periode over het algemeen meer regen. De bodem is dus bijna altijd vochtig, wat weer goed is voor de aangroei van nieuwe wortels. De wortels beginnen te groeien als de temperaturen gaan stijgen. Wanneer het vriest, planten we niet. Er kan dan namelijk geen plantgat gegraven worden door de bevroren grond.

Gratis geveltuin aanvragen

Wilt u ook aan de slag, maar heeft u geen tuin? Misschien is een geveltuin iets voor u. Lees meer over het aanvragen van een gratis geveltuin.