Samen voor een groen Capelle

Capellenaren kunnen in de Week van de Duurzaamheid in diverse wijken van Capelle gratis bloembollen halen om aan de slag te gaan met vergroenen van de leefomgeving. Groen is namelijk niet alleen mooi en prettig om naar te kijken, maar ook erg belangrijk voor het klimaat. Wethouder Duurzaam Sjoerd Geissler is enthousiast over de aandacht die duurzaamheid krijgt in de speciale themaweek: ‘Zonder groen geen duurzame wereld. Daarom is het mooi om te zien dat steeds meer Capellenaren het belang van groen in zien. En ‘jong geleerd is oud gedaan’ geldt ook hier. Daarom hebben we voor de jongste Capellenaren op woensdagmiddag 12 oktober een groene Herfstspeurtocht georganiseerd in het Schollebos, waar zij spelenderwijs alles leren over flora en fauna. Ik hoop dat ik veel Capelse jeugd zie speuren in het Schollebos!”

Voor elk wat wils!

Tijdens de Week van de Duurzaamheid zijn er veel duurzame activiteiten zoals de Duurzaamheidsmarkt op donderdag 13 oktober. Hier kunnen Capellenaren terecht met alle vragen over energie besparen, groene daken en tuinen, afval én pannenkoeken leren bakken op een energiezuinige inductie kookplaat. Ook staat er iedere dag van de week, in verschillende buurthuizen in Capelle, een energiecoach klaar die simpele en snelle energiebesparende tips geeft. Huurders kunnen hier een gratis Energiebox en advies aanvragen. Meer weten over warmtepompen en zonnepanelen? Energiecollectief Capelle en het Regionaal Energieloket vertellen er alles over tijdens de diverse informatieavonden.

Wethouder Sjoerd Geissler benadrukt het belang van energie besparen, juist nu in een tijd van explosief stijgende energieprijzen: “Ondanks de door het kabinet genomen maatregel om huishoudens financieel te ondersteunen bij de hoge energierekening is besparen op energie verstandig. De financiële ondersteuning –  het prijsplafond – geldt tot een bepaald gebruik: 1200 kuub gas en 2900 kWh voor elektriciteit. Daarboven moet je het dure tarief betalen. Het lage tarief tot het prijsplafond is een stuk hoger dan het tarief van medio vorig jaar. Ook bij deze tarieven is besparen een optie die loont!”

Meer weten over het volledige programma? Kijk op www.duurzaamcapelle.nl/agenda.