De Energieklussers bekijken samen met de bewoner hoe er bespaard kan worden. Ze geven tips en monteren meteen energiebesparende spullen, zonder kosten voor de bewoner. Capellenaren die nog een bezoek mogen verwachten, krijgen vanzelf bericht. Wethouder Sjoerd Geissler: “De acties uit het Winteroffensief worden positief ontvangen. Mooi dat veel Capellenaren die in aanmerking komen, gebruik maken van deze energiebesparende maatregelen. Met deze gratis aanpassingen, bespaar je toch op je energienota!”

Honderden euro’s besparen

Dide Kornet is enthousiast over het bezoek van de Energieklusser. “Het is een dure tijd en alle beetjes helpen. De klusser kwam dus eigenlijk als geroepen. Ik voel geen kou meer bij de voordeur. En de klusser heeft de temperatuur van de ketel lager gezet, maar het is door de ventilator en folie nog net zo warm. Ik denk dat dit echt wel gaat schelen in mijn energieverbruik.” Hoeveel Dide zal besparen, is op dit moment nog niet te zeggen. Uit een eerdere actie met energiecoaches bleken Capellenaren gemiddeld € 285,- per jaar te kunnen besparen, als zij de tips opvolgden.

Favorieten: E27 ledlamp en radiatorfolie

Sinds 23 december lopen de klusteams door de wijken. Ze hebben al bij zo’n 2000 huizen aangebeld. Bij ruim de helft van de bewoners konden de klussers aan de slag. Daar plaatsen ze producten als een besparende douchekop, raamfolie en een koelkastthermometer. Het populairst zijn de E27 ledlamp (882 stuks) en de radiatorfolie (890 m2). De klussers zijn binnenkort in Schollevaar, Oostgaarde en Middelwatering te vinden.

Capels Winteroffensief in strijd tegen energiearmoede

De Energieklussers zijn onderdeel van het Capelse Winteroffensief. Dit offensief bestaat verder uit een proef met Energie Kadokaarten voor woningeigenaren, energieadvies voor VvE’s en afspraken met woningcorporaties om sociale huurwoningen te verduurzamen en zo de energierekening van huurders omlaag te krijgen.

Zo gaan de Energieklussers te werk.