Circulair ondernemen. Misschien is dit begrip nog niet helemaal bekend bij u, maar daar brengen we graag verandering in. Als eerste kennismaking met circulaire economie is het goed om te weten dat het doel is om afval nieuw leven te geven.

De grote uitdaging bij circulair ondernemen zit in het samenwerken. Dat doet u natuurlijk al. Met uw leveranciers, de transporteur en met uw afnemers. Daarnaast misschien ook binnen de branchevereniging, of mogelijk bent u lid van een BIZ of bedrijfsnetwerk. Maar circulair samenwerken gaat nog stappen verder en richt zich op samen de ketens sluiten. Op die manier worden restproducten en afval, opnieuw grondstoffen. Heeft u bijvoorbeeld wel eens met uw afvalverwerker rond de tafel gezeten om het te hebben over uw bedrijfsafval? Hoe u geld kunt besparen en mogelijk zelfs verdienen door uw afval anders te scheiden!

Dus samenwerking met ketenpartners is nuttig, maar ook de directe samenwerking met uw buurbedrijf of met meerdere bedrijven op een bedrijventerrein kan grote voordelen opleveren. Denk hierbij aan kostenbesparingen, schaalvoordelen en het delen van circulaire kennis. Maar uw afval kan zelfs de grondstof of halffabricaat voor een ander bedrijf zijn. En in dat geval kunt u zelfs verdienen in plaats van betalen voor uw afval!

Ook de samenwerking met de gemeente kan interessant zijn voor uw bedrijf. Door kennis van regelgeving en subsidiemogelijkheden, of het samen opzetten van een proefproject voor bedrijfsafval.

Via onze nieuwsbrief en website houden wij u op de hoogte van nuttige informatie voor uw bedrijf. Bijvoorbeeld over hoe u circulair inkoopt, of hoe andere bedrijven in Capelle of uw branche circulair ondernemen. Graag een workshop of kennissessie bijwonen over de best practices van andere circulaire ondernemers? Volg dan De Week van de Circulaire Economie.

Heeft u een specifieke vraag of wilt u kennis delen? Laat het ons weten via duurzaam@capelleaandenijssel.nl

Meer weten en zien over circulaire economie?

Bekijk onderstaande video’s voor een terugblik van het symposium ‘Circulair ondernemen in Capelle’. Hierin vertellen Capelse ondernemers over de circulaire stappen die zij al hebben gezet.