Samen tegen energiearmoede

De gasprijzen zijn recent flink gestegen en daardoor kan de energierekening bij veel mensen een stuk hoger worden. Wethouder Harriët Westerdijk begrijpt dat voor veel mensen met een laag inkomen dit tot extra financiële zorgen kan leiden: “Het is daarom ontzettend fijn dat we in samenwerking met de Voedselbank deze Capellenaren kunnen bereiken om hen te informeren over het besparen op de energierekening. En de energieboxen kunnen geven.”

Slim energie besparen met Energiebox

Geld en energie besparen kan al met kleine maatregelen. De Energiebox is hier een goed voorbeeld van. Capellenaren kunnen een afspraak maken met een energiecoach. De energiecoach geeft persoonlijk advies en legt uit hoe de producten uit de Energiebox gebruikt kunnen worden. Wethouder Westerdijk: ”In de box zitten energiebesparende producten zoals LED-lampen. Een energiecoach stelt na een adviesgesprek een persoonlijk rapport op met besparingstips. Daarin staat ook hoeveel geld  met elke tip bespaard kan worden. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van de gratis installatieservice. Dan worden de producten ook direct juist gebruikt. Goed voor de portemonnee en voor het milieu!”

Meer informatie

De Energiebox met gratis advies is voor huurders in Capelle. Aanmelden kan via www.energiebox.org/capelleaandenijssel.  Ook voor Capelse woningeigenaren is een kortingsactie op energiebesparende producten. Op de website van Duurzaam Capelle is meer te lezen over deze acties en energie besparen. Ga naar www.duurzaamcapelle.nl/RREW voor meer informatie.